Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Samsung için en kötü senaryo! - İş-Yaşam Haberleri

        Samsung, cihazların alev aldığı pek çok olay yaşanınca sattığı 2.5 milyon Note 7 telefonu Eylül ayında geri çağırmış ve kusurlu telefonları yenilenmiş modelle değiştirmişti. Dün ise krizi daha derinleştiren bir gelişmeyle, şirket 882 dolara satılan cep telefonunun satışı ve değişiminin durdurulduğunu açıkladı. Samsung, değiştirilen telefonlarda da tutuşma sorunu yaşandığının görülmesi üzerine, Note 7 kullanıcılarından cihazlarını kapatmalarını istedi.

        Akıllı telefon satışında dünya birincisi olan Samsung, ABD'de devam eden güvenlik denetimlerinin sonucunu bekliyor.HI Investment Securities'den Song Myung-Sub, "En kötü senaryo ABD'nin ürünün temelde kusurlu olduğu kararına varması ve satışını yasaklaması olur" dedi.

        Ancak bazı yatırımcılar ve analistler şirketin marka itibarı ve gelir beklentilerinim uğradığı zararın Note 7'deki kusurun ne olduğunun açıklanması geciktikçe daha da derinleşeceğini ve zararın 17 milyar doları bulabileceğini söylüyor. IBK varlık Yönetimi'nden Kim Hyun-su, "Samsung'un Note 7 için kesin karar vermesi iyi oldu ancak kimse sorunun ne olduğunu bilmediği için herkes kaygılı... Tüketicilerin problemin yeni modellerde de tekrarlanmayacağına inanmaları için Samsung'un bir açıklama yapması gerek" dedi. Samsung hisseleri bu sabah itibariyle yüzde 1.6 düşüş gösteriyordu. (REUTERS)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ