Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünya Yatırım Zirvesi İstanbul'da düzenlenecek - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katılımının beklendiği ve cuma günü İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Yatırım Zirvesi'nin Türkiye'de yapılıyor olmasının, 15 Temmuz'a karşı verilen en iyi cevaplardan biri olduğunu anlattı.

        Türkiye'nin bu tür toplantıların ilgi alanı olarak cazibesini kaybetmediğine ve bunun en güzel örneğinin ise hem Dünya Enerji Kongresi'nin hem de Dünya Yatırım Zirvesi'nin bu hafta yapılması olduğuna dikkati çeken Ermut, şöyle konuştu:

        "Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) 170'in üzerinde yatırım ajansının temsil edildiği bir örgüt, bu örgütün başkanlığını 2014'te aldık ve merkezinin de Cenevre'den İstanbul'a taşınmasını sağladık. İstanbul daha merkezi olması açısından tercih edildi. Dünya Yatırım Kongresi'ni İstanbul'da gerçekleştireceğiz. 100'ün üzerinde yatırım ajansının başkanı burada olacak. Dünya Bankası, Uluslararası Çalışma Örgütü, İslam Kalkınma Bankası, OECD gibi kurumların üst düzey yöneticileri burada olacak. Önemli anlaşmalar imzalanacak. Dünyadaki doğrudan yatırımlarla ilgili seyir, bunlardan sorumlu kuruluşların izleyeceği strateji açısından belirleyici olacak."

        Ermut, söz konusu zirvede ülkelerin görüş alışverişinde bulunacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

        "Biz bu toplantının da Türkiye'de olmasını ve dünyanın yatırım ajanslarının aktörlerinin toplandığı tüm bu kararların İstanbul'da oluşturulmasını dünyaya verilecek önemli bir mesaj diye düşünüyoruz. Hemen Dünya Enerji Kongresi'nin sonrasında olması da güzel oldu. İstanbul bu haftayı çok yoğun bir şekilde geçirmiş olacağız Bu tür toplantılara İstanbul'un daha çok ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz. Ona göre de altyapımızı hazırlamak lazım. Bunun tabii aynı zamanda turizm otel yatırımları ve diğer aktiviteler açısından fırsat doğurduğunu da düşünüyorum. İstanbul artık global bir üs haline gelmeye başlıyor. Dünya Yatırım Zirvesi de bunun en büyük ispatlarından birisi olacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ