Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Çalışma izni sorunu pozitif ivmeye pek yakışmıyor' - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 14. Dönem Toplantısında KEK protokolünü imzalanmasının ardından soruları yanıtladı.

        Bir gazetecinin Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili mevzuat açısından gerekli tüm izinlerin alınıp alınmadığına ilişkin soru üzerine Bakan Zeybekci, Akkuyu ile ilgili bildiği kadarıyla hiçbir problemin bulunmadığını belirterek, "Geçtiğimiz hafta da çevre ile ilgili problem olmadığı yönünde rapor çıktı. Gerekli bakanlıklar olarak Akkuyu'nun stratejik yatırım sayılmasıyla ilgili şu anda bir problem yok. Bürokrasi anlamında, inşaatın başlamasında herhangi bir engel görünmüyor." yanıtını verdi.

        Rusya'da Türk şirketlerinin, Türk çalışanlarıyla ilgili çalışma iznine ilişkin soru üzerine Zeybekci, bunun çözümü ile ilgili en kısa sürede sonuç alınacağına inandığını belirterek, konulan engelin şu anda Türk-Rus ekonomik, ticari ilişkilerinde yakalanmış olan pozitif ivmeye pek yakışmadığını kaydetti.

        Bir gazetecinin, doğalgaz fiyatlarındaki indirime ilişkin sorusu üzerine Bakan Novak, "Bunun hükümetler arası anlaşma imzalanmasıyla alakası yok. Daha önce görüşülen bir konuydu. Türkiye'deki tüketiciler için indirimin sağlanmasıyla ilgili olarak çeşitli yaklaşımlar belirlendi. Şu anda net rakamlar söyleyemem, görüşmeler devam ediyor. Rus Gazprom ile Türkiye BOTAŞ arasında görüşmeler sürüyor." dedi.

        "Türk Akımı Projesinde gaz konusunda Türkiye transit ücret karşılığında mı alıp getirecek yoksa Türkiye Rusya'dan gelen gazı kendi fiyatıyla kendisi mi pazarlayacak?" sorusu üzerine Novak, "Tarife fiyatı ayrı görüşülecek ve ticari kontratlarla belirlenecek." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ