Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İcralık.com'un Genel Müdürü Can Emrah Özoral uyardı: icralik.mobi ile alakamız yok - İş-Yaşam Haberleri

        Yıllardır icra ihalelerini internet ortamına taşıyarak kullanıcılarına hizmet veren icralık.com’un Genel Müdürü Can Emrah Özoral, kendi markalarını kullanarak bir yazılım üreten dolandırıcılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özellikle sosyal medyada giderek yayılan uygulama hakkında müşterilerinebilgi veren icralık.com'un kurucusu ve Genel Müdürü Özoral, icralık.mobi isimli uygulamanın kendi şirketleri ile bir ilgisi olmadığı konusunda bir video çekerek uyarılarda bulundu.

        Özoral, icralık.com'un adını kullanan bu kişlerin, icralık.com'a zarar vermekten çok kendi isimlerini kullanarak mağdur edilen vatandaşların mağduriyetini egellemeye çalıştıklarını dile getirdi.

        UYGULAMAYA TIKLADIĞINIZ ANDA SORGUSUZ SUALSİZ 56 TL FATURANIZA YANSIYOR

        Sosyal medya mecralarında reklam veren korsanların içeriğine tıkladığınızda beyaz bir sayfa açılıyor. Ekrandan yönlendirileceğiniz takip.mobi uygulama bölümünden telefon numaranızı yazıyorsunuz. Sonrasında size şifre gönderiliyor.

        İşin daha farklı birboyutu ise mobil cihazlarda geçerli. Çünkü siz herhangi bir mecrada reklamı gördüğünüzde tıklamanız durumunda hiçbir şekilde uyarı ya da herhangi bir bilgi sormadan faturanıza 56 lira yansıtılıyor. İade için aradığınızda ise mobil operatörlerden ve uygulamanın kendisinden hiçbir şekilde yanıt alamıyorsunuz. İnternet üzerinde çeşitli ürün ve hizmet şikayet platformlarında bu konuya dair mağdur olan 200'e yakın şikayet kaydıbulunuyor. sikayetvarisimli uygulamada açılan 183 kayıttan sadece 2 tanesine iade yapılmış.

        BİR YIL ÖNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU AMA...

        İcralik.mobi uygulaması üzerinden yapılan faaliyetlere dikkati çeken Can Emrah Özoral, bu hukuk dışı faaliyet yürüten kişiler nedeniyle kendi markalarının sorumlu tutulduğunu ancak icralık.mobihakkında yaklaşık bir yıl önce suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

        İcralık.mobi nedeniyle mağdur olanların kendilerini sorumlu tuttuğunu, hiçbir ilgileri olmamasına karşın kendi marka değerlerinin de zarar gördüğünü ifade eden Özoral, gerek hukuk kanalları gerekse de GSM operatörleri nezdinde gerekli işlemleri yürüttüklerinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ