Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vatandaş yapılandırmada interneti tercih etti - İş-Yaşam Haberleri

        Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, yapılandırma konusunda bir süre uzatımının gündemde olmadığının altını çizerek, "Vatandaşlarımız 31 Ekim tarihini göz önünde bulundurarak bu kanundan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

        Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların peşin ödeme yapması durumunda daha avantajlı olacaklarını anlatan Ertürk, "Biz vatandaşlarımızı hem kanundan yararlanmaya hem de peşin ödemeye davet ediyoruz. Bu kanun çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz bu kanunu ne kadar iyi anlatabilirsek ve ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek, mükelleflerimizin o kadar rahat edeceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Ertürk, yapılandırma rakamlarındaki son durum hakkında bilgi vererek, "Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış. Yapılandırılan alacak tutarı ise 31,3 milyar seviyesinde. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yapılan tahsilat tutarı ise 950 milyon lira civarında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

        Ertürk, ayrıca vatandaşların vergi borcu olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğinin önemine değindi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ