Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Veysel Eroğlu: 14 yılda ülke genelinde 138 milyar liralık yatırım yaptık - İş-Yaşam Haberleri

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2019 sonuna kadar bin 71 gölet ve sulama tesisi daha inşa edeceklerini belirterek, "2003 yılında başlattığımız sulama hamlesi ile sulanabilir arazilerimizin yüzde 73,3'ünü yani 62,3 milyon dekarını sulamaya açtık." dedi.

        Artvin, Trabzon ve Rize'de organize edilen çeşitli programlara katılmak üzere geçen hafta bölgeye gelen Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman, su ve meteoroloji alanlarında muhteşem yatırımlara imza attıklarını aktardı.

        Eroğlu, su ile alakalı 3 bin 144 tesisi Türkiye'ye kazandırdıklarını vurgulayarak, "Hizmete aldığımız 3 bin 144 tesisin 320'si büyük baraj ve HES'tir. Artvin'deki Deriner Barajı, 249 metre ile Türkiye'nin birinci, dünyanın ise en altıncı yüksek barajıdır. Karaman'daki Ermenek Barajı 218 metre ile Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise en yüksek sekizinci barajıdır. Aydın'daki Çine Adnan Menderes Barajı ise kendi sınıfında Avrupa'nın birinci, dünyanın ise beşinci büyük barajıdır." diye konuştu.

        Bakan Eroğlu, 2012 yılında başlattıkları ve sulamaya büyük katkı veren, "Bin Günde Bin Gölet" projesinin tamamlandığını anımsatarak, şöyle devam etti:

        "Şimdi yeni bir hedef belirledik. 2019 sonuna kadar bin 71 gölet ve sulama tesisi daha inşa edeceğiz. 2003 yılında başlattığımız sulama hamlesi ile sulanabilir arazilerimizin yüzde 73.3'ünü yani 62,3 milyon dekarını sulamaya açtık. Milletimizin hasretle beklediği büyük hizmetleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Hizmete aldığımız tesislerle susuz şehir bırakmadık. 81 vilayetimizde yaşayan 41 milyon kişiye ilave içme ve kullanma suyu temin ettik."

        "MİLLİ PARK SAYISINI 40'A TABİAT PARKI SAYISINI İSE 210'A ÇIKARTTIK"

        "Çevre dostu HES'lerle kendi enerjimizi ürettik." ifadelerini kullanan Eroğlu, şunları kaydetti:

        "2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan yıllık hidroelektrik enerji üretimini, 14 yılda 91 milyar kilovat saate çıkarttık. Bölgesel projelerle Türkiye'nin her köşesinin kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Konya Ovası Kalkınma Projeleri ile Trakya, Batı Karadeniz, Ege, Akdeniz, Orta Anadolu ve Marmara Gelişim Projeleri çalışmalarımız aralıksız sürüyor."

        Eroğlu, ağaçlandırma çalışmalarında da rekora imza attıklarını dile getirerek, son 14 yılda 3,5 milyar fidanın toprakla buluştuğunu sözlerine ekledi.

        Bakan Eroğlu, şehirlerde 250 bal ormanı kurduklarına dikkati çekerek, "Tabiatı ve biyolojik çeşitliliğimizi en iyi şekilde koruduk. Milli park sayımızı 40'a, tabiat parkı sayımızı ise 210'a çıkarttık." dedi.

        Meteorolojide de çağı yakaladıklarını belirten Eroğlu, "Türkiye genelinde otomatik meteoroloji gözlem istasyonu sayısını son 14 yılda 31'den bin 450'ye çıkarttık. Orman ve Su işleri Bakanlığı olarak ülke genelinde son 14 yılda 138 milyar liralık yatırım yaptık." diye konuştu.​

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ