Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY ve TÜROB yabancı turizmcileri ağırlıyor - İş-Yaşam Haberleri

        TÜROB'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye turizminin zor bir dönemden geçerken, sektör temsilcilerinin çok önemli bir tanıtım faaliyetini "sessiz sedasız" yürüttüğü, TÜROB ve THY iş birliğiyle gerçekleştirilen proje ile dünyanın dört bir yanından davet edilen profesyonel turizmcilerin tanıtım amaçlı olarak Türkiye'de ağırlandığı ve turizmcilere Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu mesajı verildiği belirtildi.

        Her iki kuruluşun bu yılın en sıkıntılı dönemlerinde bile misafir turizmci ağırlamaya ara vermediği, hatta bu yöndeki faaliyetlerini hızlandırdığı kaydedilen açıklamada, son 3 ayda İstanbul’da ağırlanan yabancı turizmci sayısının bini aştığı bildirildi.

        Açıklamada, maliyetin TÜROB bünyesindeki oteller ile THY tarafından karşılandığı projede, en son Fransa'nın Bordeaux kenti ve çevresinden davet edilen bölgenin önde gelen 15 seyahat acentesinin üst düzey yetkililerinin bu hafta içinde İstanbul'da ağırlanarak kentin turizm ürünlerini yakından incelediği belirtildi.

        Yılın geride kalan bölümünde de Gürcistan’dan İngiltere’ye, Rusya’dan Benin’e kadar birçok ülkeden gelen turizmcinin ağırlanacağı bildirildi.

        "Turistten çok turizmci ağırlıyoruz" esprisi

        TÜROB Başkanı Bayındır'ın, söz konusu projeyi "Turistten çok turizmci ağırlıyoruz" sözleriyle esprili bir şekilde değerlendirdiği bildirildi.

        Bayındır, konuya ilişkin değerlendirmesinde, büyük ya da küçük, hiçbir turizm pazarını göz ardı etmediklerini belirterek, başta Avrupa olmak üzere pazarlama ve tanıtım çalışmalarına, uluslararası fuar katılımlarının yanı sıra bu tip organizasyonlarla devam ettiklerini, sivil toplumun mutlaka öne çıkması ve tanıtım konusundaki çalışmalara öncülük etmesi gerektiğini vurguladı.

        Tanıtım çalışmalarının, imaj geliştirme ve halkla ilişkiler faaliyeti ile desteklenmesinin önemli olduğuna işaret eden Bayındır, şunları kaydetti:

        "Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tek elden ilgili her bir ülke bazında o ülkeden gelebileceklerin beklentilerini öne çıkaran tanıtım/pazarlama sağlanmalı. Önümüzdeki süreçte, tanıtım çalışmalarında başarılı bir örnek veren THY ile koordineli yapılması ve onların iş birliği yaptığı yabancı halkla ilişkiler firmalarından faydalanılması ve bakanlık tarafından fonlanmasının sağlanması gerekir. Uluslararası önde gelen medya kuruluşlarında ülkemize yönelik algının pozitife yönlendirilmesi için halkla ilişkiler faaliyetleri başlatılmalı, bu yönde başta ilgili bakanlıklarımız olmak üzere medya ile yakın ve doğrudan ilişki kurulmalı. Medya kuruluşlarında akıcı yabancı dil kullanabilen üst düzey kamu ve özel sektör temsilcilerinin mülakat vermeleri sağlanmalı."

        Bayındır, Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili yapılabilecek çalışmalara da değindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ