Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Yıldırım YDK toplantı sonuç bildirisini açıklıyor - İş-Yaşam Haberleri

        9. Yatırım Danışma Konseyi (YDK) Toplantısı, bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde başladı. Toplantı öncesi YDK üyeleri ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli kahvaltıda bir araya geldi. Arından 14 farklı ülkeden, 10 ayrı sektörde yer alan ve toplam ciroları 666 milyar dolar, toplam istihdamı da 1,5 milyon olan konsey üyelerinin katıldığı toplantının açılışını Başbakan Yıldırım yaptı.

        Yıldırım'ın katılımı ile basın mensuplarına toplu görüntü verilmesinin ardından Konsey Toplantısı'nın birinci oturumuna geçildi. Basına kapalı gerçekleştirilen oturum, Başbakan Yıldırım'ın konuşması ile başladı. Oturumda daha sonra YDK üyeleri, yuvarlak masa düzeninde Türkiye'nin yatırım ortamına ilişkin görüşlerini paylaştı.

        Yine basına kapalı gerçekleştirilen Konsey Toplantısı'nın ikinci oturumunda ise YDK üyeleri tarafından imzalanacak sonuç bildirisi hazırlandı.

        YILDIRIM, TOPLANTI SONUÇ BİLDİRİSİNİ AÇIKLADI

        Başbakan Yıldırım ve YDK üyelerinin katılımıyla toplantı sonuç bildirisi Başbakan Yıldırım tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

        Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

        * Ekonomi dinamik bir sektör, gelişen kürsel şartlaragöre tedbirlerinizi anında almazsanız sonuçları olumsuz yansıyabilir. Bunun farkındayız ve o nednel Türkiye 27 yıldır büyüyerek bugünlere geldi. Bankacılık sisteminin direnci asla ve asla azalmadı. Sermaye yeterlilik oranları yüzde 16'yı bulmuş durumda.

        * Bundan sonra bankacılığınamacı KOBİ'ler başta olmak üzereye ülke ekonomisine daha çok kaynak aktarmak olacak.

        * Bilişim, sektörü, lojistik gibi buna benzer 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamaları yürürlüğe girecek. Bölgesel olarak öncelikli olan bölgelerimiz var.

        * Türkiye'yi gelecek yıllar için bir bölgesel yönetim merkezi olarak kabul ediyoruz.Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ