Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kemal Tanca kimdir? Kemal Tanca 91 yaşında hayatını kaybetti - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'de ayakkabı sektörünün öncü markası Kemal Tanca'nın kurucusu Kemal Tanca hayatını kaybetti. Peki Kemal Tanca kimdir? İşte 91 yaşında hayatını kaybeden Kemal Tanca'nın hayatı..

        KEMAL TANCA KİMDİR?

        Ünlü ayakkabı markası Kemal Tanca'nın kurucusu Kemal Tanca, 1925 yılındadünyaya gelmiştir. Adanalı bir ailenin çocuğu olan Kemal Tanca'nın diğer adı Gazanfer'dir.

        1925 yılında babası Adana'da ayakkabıcılık yapmaktadır. Kendisi de babasının ayakkabı dükkanında çıraklıktan yetiştiği için iş hakkında büyük bilgi sahibidir. Adana'da babasının dükkanında ayakkabıcılığı iyi bir şekilde öğrenerek bölgede tanınan bir ayakkabıcı haline gelmiştir.

        Yıllarca süren çalışkanlık kendisine kendi markasını oluşturma fikrini oluşturmuştur. En sonunda cesaretini toplayarak İstanbul'a gelmiş ve Kemal Tanca markasını oluşturmuştur. İlk başlarda çok zorluk çekse de çalışkanlığı ve azmi sayesinde Kemal Tanca markasını iyi bir yere getirmiştir.

        Kemal Tanca ve dört oğlu birlikte çalışarak Türkiye'nin en büyük ayakkabı markasını sektöre tanıtmışlardır. 1950 yılında sektöre hızlı bir giriş yapan Kemal Tanca markası domino taşı etkisi yaratarak Türkiye'de 93Kemal Tanca mağazasına dönüşmüştür.

        Aynı zamanda oğlu Tamer Tanca, çocukluğunda doktor olmak isteyen başarılı bir öğrenci olmuş ve babasına ilk atölyesini açtığı dönemlerde yardımcı olmuştur.

        Bu yükseliş aralıksız devam etmiş ve şu an Türkiye'de Kemal Tanca'ya ait 93mağaza bulunmaktadır. Bundan hariç olarak da Kemal Tanca markası yurtdışıile aktif olarak çalışan bir marka haline gelmiştir.

        KEMAL TANCA MAĞAZALARININ BULUNDUĞU İLLER

        Adana, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Antakya, Balıkesir Edremit, Bodrum, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon.

        Kemal Tanca markasının kurucusu Kemal Tanca, başarılarla süslü hayatına 3 Kasım 2016 günü veda etmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ