Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ergün Atalay: Kıdem tazminatından başka dayanağımız yok - İş-Yaşam Haberleri

        Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Konya'da bir otelde gerçekleştirilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri"nde, 15 Temmuz'da yaşananların darbeden ziyade işgal olduğunu söyledi. O gece Türk-İş olarak sokağa çıktıklarını belirten Atalay, bu tür girişimlerin bir daha yaşanmaması için dua ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin yüzlerce yıldır şehit vermeye devam ettiğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

        "Bunların son bulması için elimizden gelen gayreti göstermemize rağmen, dünya bu ateşe odun taşımaya devam ediyor. Maalesef ülkemizde bunların işbirlikçileri de var. Bu film yeni değil, yüzyıllardır devam ediyor. Hain şebekeler dedelerimize rahat vermedi. Şimdi bize rahat vermiyorlar. Çocuklarımıza da rahat vermeye niyetleri yok. Buna fırsat vermemeliyiz. Cennet bir vatanda yaşıyoruz. 15 Temmuz işgali, vatanı olanlarla vatansızların kavgasıydı. Laz, Kürt, Çerkez, Alevi ayırımı yapmadan, birlik ve beraberlik içinde ülkemize sahip çıkmalıyız."

        'VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

        Atalay, 15 Temmuz'dan önce taşeron işçi konusunun ülke gündeminde olduğunu, çalışmaların son safhaya geldiğini hatırlattı. O dönem taşeron konusunda sözlerin verildiğini anlatan Atalay, şöyle devam etti:

        "Ama yaşanılan süreç sorunlarımızı geride bıraktı. Şimdi tekrar o sorunlara odaklandık. Çalışmalar devam ediyor. Verilen sözlerin takipçisi olacağız. Öte yandan kıdem tazminatı da gündemde. Kıdem tazminatından başka dayanağımız yok. Tedirgin olan arkadaşlarımız rahat olsun, 30 günden aşağı inmezler, indirmeyiz. Almayanlarla ilgili bir yasal düzenleme yapılsın, katkı sağlayalım. Ama bu mevcut yapıdan biz memnunuz. Konu, ülkeyi idare edenlerin gündeminde. Bununla ilgili önümüze olumsuz bir tablo koydurmayız. Arkadaşlarımız iş yerlerinde huzurlu, rahat çalışsın. Kıdem tazminatı kızımızın çeyizi, oğlumuzun düğün parası, son dayanağımızdır."

        Konuşmalarının ardından, "Çalışma hayatında güncel gelişmeler" ile "Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği; haklar ve ödevleri" konularında katılımcılara bilgi verildi. Seminere, Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat ile sendika üyeleri katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ