Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Amazon Türkiye'de ve Türkçe olarak yeniden yayında - İş-Yaşam Haberleri

        Amazon.com.tr sitesine giriş yapmak istendiğinde Amazon.de sitesine yönleniyor; fakat masaüstü sürümünde Türkçe dil seçeneği ve Almanya üzerinden alınan ürünlere de yine ücretsiz kargo seçeneği olduğu görülüyor. Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen amazon.com.tr adresi Amazon Almanya sayfasına yönleniyor.

        Black Friday etkinliğine çok az bir süre kalmış durumda. Black Friday, bir yılda görebileceğiniz en büyük indirim diyebiliriz. 100 liraya alabileceğiniz bir ürünü, 20 liraya bile alınabiliyor. amazon.de üzerinden satın alınan ürünler Türkiye'ye kargo ücretsiz bir şekilde gelecek. Amazon.de üzerinden yapılan alışverişlerde vergiyi site üzerinden ödeme seçeneği de devam edior. Fakat bu gelişmeler hakkında resmi bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işareti oluşturuyor.

        Black Friday öncesi bir gelişme olması nedeniyle geçici mi kalıcı mı sorusunu akla getiren olay kalıcı olarak devam edecek gibi gözüküyor. Yani Kasım ayından sonra da amazon.com.tr domaini direkt olarak amazon.de adresine yönlendirilecek. Ücretsiz kargo hizmetinin devam etmesi de olası. Amazon'dan çok uygun fiyatlara, hem de kargo ücreti vermeden Almanya üzerinden alışveriş yapabilecek olan kullanıcılar, tercihlerini bu yöne kaydırabilirler. Bu durumda ülkemizdeki önemli alışveriş siteleri ciddi sıkıntı yaşatabilir veya sektörde yeni bir rekabet başlayabilir.

        söz konusu gelişmeler sonrası kullanıcılar Amazon.de müşteri hizmetlerine mesaj gönderdiler; aldıkları cevap Türkçe oldu. Açıklamada "50euro ve üzeri kargo ücreti yok" ifadelerine yer verilmiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ