Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk traktörleri 130 ülkede tarım arazilerini sürüyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, yaptığı açıklamada, modern tarıma yön veren vizyonla çiftçilerin işini kolaylaştıracak, onların kazancını ve verimi artıracak traktör ve ekipmanları yüksek teknolojiyle sunmaya çalıştıklarını belirtti.

        Türk Traktör'ün 1954'te kurulduğunu ve bir sene sonraki yıllık üretiminin 815 traktör olduğunu dile getiren Özdemir, "Yıllık üretim adedi 2015 yılı sonunda 47 bini aştı. Türkiye'de kesintisiz 9 yıldır pazar lideri ve sektörün de öncüsü olarak geniş satış ve satış sonrası ağımızla hizmet veriyoruz." dedi.

        Özdemir, Türkiye'nin, tüm dünyada satılan traktör adedi bakımından dördüncü büyük pazar konumunda bulunduğunu aktardı.

        "TÜRK ADINI DUYURUYORUZ, EN BÜYÜK KAZANCIMIZ BU"

        Firmalarının ihracat faaliyetlerine, 1979 yılında Pakistan'a ihraç edilen 300 adet traktörle başladığını anlatan Özdemir, Ankara ve Sakarya'daki fabrikalarda traktör ve ekipmanları ürettiklerini anlattı.

        Özdemir, "ABD, Afrika, Asya pazarlarına, Avustralya, AB ülkeleri gibi büyük alıcıların yanı sıra Papua Yeni Gine, Burundi, Angola, Tanzanya, Yeni Kaledonya, Zimbabve gibi dünyanın dört bir köşesindeki irili ufaklı 130'dan fazla ülkeye traktör ihraç ediliyor." diye konuştu.

        Geçen yıl yurt dışına sattıkları 14 bin traktörle 938 milyon liralık ihracat cirosuna ulaştıklarını söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:

        "Bu yılın 9 ayında yurt dışına yaklaşık 9 bin 500 adet traktör sattık. Üç markayla ihracat yapıyoruz. Bu markalarla sadece tarımsal faaliyeti çok kısıtlı olan 10 ülkeye ihracat yapmıyoruz. Onun haricinde dünyanın birçok yerine traktörlerimizi ihraç ediyoruz. Türkiye traktör ihracatının yüzde 90'ı Türk Traktör tarafından yapılıyor. Ürünlerimizle bu ülkelerde sadece markalarımızı değil, ülkemizi temsil ediyoruz. Türk adını duyuruyoruz, en büyük kazancımız bu."

        Otomotivin mucidi olan Amerika ve Kanada'ya ihracat yapabilmenin çok güzel olduğunu ifade eden Özdemir, "Avustralya ve Yeni Zelanda, dünyada tarım ve hayvancılığın en ileri uygulandığı ülkelerdir. Türkiye'ye en uzak ülkelerden olan Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ihracat yapılmasını da çok önemsiyorum. Bir ay önce Yeni Zelanda'daydım. Orada Türkiye'de üretilmiş bahçe traktörlerini gördüm ve çok gururlandım. İhracat yaptığımız ülkelerin içinde teknoloji devi Japonya da var." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ