Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gelecek yıl 700 milyon adet madeni para basılacak - İş-Yaşam Haberleri

        Gelecek yıl 700 milyon adet madeni para basılması planlanıyor. Bunun 30 milyon adedi 1 kuruş, 160 milyon adedi 5 kuruş, 175 milyon adedi 10 kuruş, 110 milyon adedi 25 kuruş, 70 milyon adedi 50 kuruş, 155 milyon adedi de 1 TL olacak.

        Hazine Müsteşarlığının 2017 yılı bütçe tasarı kitapçığında, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün bu bütçe döneminde gerçekleştirmesi planlanan faaliyet ve projelerine yer verildi.

        Buna göre, 2017 yılı içerisinde 30 milyon adet 1 kuruş, 160 milyon adet 5 kuruş, 175 milyon adet 10 kuruş, 110 milyon adet 25 kuruş, 70 milyon adet 50 kuruş ve 155 milyon adet 1 Türk Lirası olmak üzere toplam 700 milyon adet madeni para basımı planlanıyor.

        Ayrıca, Cumhuriyet altını basımının yanı sıra; tarihi, kültürel, sanatsal olayları ve anmaya değer günleri hatırlamak üzere gerekli miktarda hatıra para üretimi, resmi dairelere yapılan mühür, soğuk ve sıcak damga, özel sektör firmalarının anma günleri ile yıldönümleri için hatıra madalyon gibi basım işlerine de devam edilecek.

        Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2017 yılında da hizmetlerini; mevzuata, kalkınma planlarına, tasarruf genelgelerine ve yıllık programlarına uygun olarak yerine getirecek.

        ÜLKE KOLEKSİYONCULUĞU DA GELİŞECEK

        Kitapçıkta, genel müdürlüğün diğer faaliyet ve projeleri şöyle sıralandı:

        - Madeni tedavül para üretiminin ve dağıtımının maliyet, etkin, zamanında, güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması,

        - Polikarbonat bazlı ve akıllı kart üretiminin hayata geçirilmesi,

        - Kurumsal kaynak planlama çalışmalarının bilgi işlem teknolojileri ile yürütülmesinin sağlanması,

        - Ar-Ge faaliyetleri ile bilim ve teknolojik gelişmeleri takip ederek yeni malzeme ürün ve araçlar üretilmesi, daha etkin ve güvenlikli üretim yöntemleri geliştirilmesi, farklı dizayn ve süreçler ortaya konulması,

        - Ülke koleksiyonculuğunun geliştirilmesine ve aktif tanıtımına yönelik çalışmaların yürütülmesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ