Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Karadeniz'de kırlangıç balığı 50 TL'den satılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, kırlangıç balığının az avlandığı için ekonomik değeri yüksek olduğunu söyledi.

        Aşırı avcılık sebebiyle son yıllarda nesli giderek azalan kırlangıç balığının, üç yıldır uygulanan koruma alanı sayesinde yeniden çoğaldığını dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

        "Sinop'ta avlanan kırlangıç balıkları daha çok İstanbul ve Ankara gibi büyük illere gönderiliyor. Kırlangıç balığı, dip balıkları dediğimiz kategoride yer alıyor. Aşırı avcılık nedeniyle nesli giderek azalan balık türleri arasında ancak son yıllarda bölgemizdeki koruma alanı uygulaması ile tekrar avcılığı yükselen türler arasına girdi. Trol avcılığı bölgemizde yasak olduğu için yapılamıyor. Bu balıklar, dip ağları ile ancak avlanabiliyor. Dolayısıyla kırlangıç, kalkan ve mezgit gibi balıklar korunmuş oluyor. Av baskısının azalması kırlangıç balığının da artmasına neden oldu."

        Bayrak, avlanan balıkların büyüklüklerine göre satışa sunulduğuna dikkati çekerek, "Kırlangıç, ekonomik değeri yüksek bir tür. Çok şükür bu sezon balıkçılarımız tarafından bol miktarda avcılığı yapılıyor. Avlanan balıklar da kilogramı 50 ila 60 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Fiyatı yüksek olduğu için daha çok İstanbul ve Ankara gibi büyük illere gönderiliyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ