Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tarım havzalarının belirlenmesinde değişiklik - İş-Yaşam Haberleri

        Tarımsal üretimin kendi ekolojisine uygun alanlarda yoğunlaşması, desteklenmesi, örgütlenmesi, ihtisaslaşması, entegre şekilde yürütülmesi ve tarım envanterinin hazırlanması amacıyla her ilçe sınırları içinde kalan alan, ayrı bir tarım havzası olarak tespit edildi.

        Bakanlar Kurulu'nun Türkiye Tarım Havzalarının Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, tarımsal üretimin kendi ekolojisine uygun alanlarda yoğunlaşması, desteklenmesi, örgütlenmesi, ihtisaslaşması, entegre bir şekilde yürütülmesi ve tarım envanterinin hazırlanması amacıyla her ilçe sınırları içinde kalan alan, ayrı bir tarım havzası olarak belirlendi.

        Aynı karara geçici bir madde eklendi. Bu maddeye göre, "2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar" ve "2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar"ın ilgili maddeleri kapsamında sürdürülen tarımsal desteklemeye ilişkin iş ve işlemler, 31 Aralık 2018 tarihine kadar tamamlanacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ