Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Murat Ülker: Alnımız ak, işlerimiz temiz! - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding'e dönük operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından Yıldız Holding'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilerek yasal haklarının saklı tutulduğunu açıkladı.

        Yıldız Holding açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır. Yazıda Yıldız Holding'e ait 'Ülker' markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de, esasen 'Ülker'; kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. 'Ülker' markasının yazıdaki konuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını paylaştı.

        Daha sonra Yıldız Holding CFO’su Mustafa Tercan’dan da bir açıklama geldi. Bloomberg HT canlı yayınında konuşan Tercan, Yıldız Holding ile herhangi bir süreç olmadığını belirtti:

        “Haber akışının bizimle hiçbir suretle ilgisi yok, şu anda hukuki süreci başlattık. Hafta sonu birtakım basın mecralarında bazı haberler çıktı, Ülker adını kullanmak suretiyle bu iddialar bizimle ilgiliymiş gibi bir haber yapıldı. Kafa karışıklığı bununla alakalı. Ama bugün basına yansıyan hiçbir bilgi gerçeği yansıtmamaktadır, hukuki süreç başlatıldı”

        HİSSELER DÜŞTÜ

        Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindek yüzde 10.10 kayıpla 10.50 TL'den, Gözde Girişim yüzde 6.31 düşüşle 1.93 TL'den kapandı.

        TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi. Yıldız Holding'in 2015 cirosu 12 milyar dolar olarak gerçekleşirken; bunun yüzde 13-14'ü yabancı ortaklıklardan gelmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ