Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 2016 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

        Bakanlığın "Çi̇ftçi̇ Kayıt Si̇stemi̇ Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dai̇r Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Buna göre, 30 Haziran 2016'da sona eren bu yıla ilişkin ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

        ÇKS'YE 2017 BAŞVURULARI DA DEVAM EDİYOR

        Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ÇKS'ye son başvuru tarihinin ramazan ayına denk gelmesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamadığına ve verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybettiğine dikkati çekti.

        Bayraktar, çiftçilerin mağdur olmamaları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına süre uzatımı yapılması için hem yazılı başvuru yaptıklarını hem de sözlü girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "Çiftçilerimizin 2016 yılı başvuru süresi devam eden desteklerden faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden 31 Aralık 2016 tarihine kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor." uyarısında bulundu.

        Bayraktar, eylül ayı itibarıyla başlayan 2017 yılı ÇKS başvurularının ise 30 Haziran 2017 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ