Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Soros altındaki yükselişin ardından çıktı - İş-Yaşam Haberleri

        Milyarder yatırımcı George Soros üçüncü çeyrekte altın satıp, enerji şirketleri ve gelişen piyasalar gibi daha riskli varlıklara yöneldi.

        Dün yapılan resmi bildirime göre, Soros’un yatırımlarını yöneten Soros Fund Management 30 Haziran itibariyle dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR’daki pozisyonunu 30,4 milyon dolar azalttı.

        Aynı tarih itibariyle Japonya, Çin ve gelişen piyasa borsa yatırım fonlarında yatırımlarını ise artırdı. Japon fonundan 34,1 milyon dolarlık alım yapan yatırımcı, Çin’den 34,1 milyon dolarlık alım yaptı. iSHares MSCI Gelişen Piyasalar borsa yatırım fonunda pozisyonunu ise 91,9 milyon dolar artırdı.

        Küresel ekonomi hakkında karamsar görüşleriyle yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesine katkıda bulunan Soros, altından çıktığında değerli metal yüzde 25 yukarıdaydı, üçüncü çeyrekte ise yüzde 0,3 düştü. İngiltere’nin ayrılma kararının finansal krizi hızlandıracağını yorumunda bulunan Soros, ondan birkaç ay önce de Çin’in borç yüklü ekonomisini 2007-2008 yıllarında, yani finansal kriz öncesi ABD’nin haline benzetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ