Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mevduat ve fonlar geçen hafta 2.3 milyar dolar geriledi - İş-Yaşam Haberleri

        Merkez Bankası verilerine göre yurtiçinde yerleşiklerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları geçen haftada 2.3 milyar dolar geriledi

        Yurtiçinde yerleşiklerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları dolar/TL'nin sürpriz ABD seçimleri sonrası sert yükselerek tarihi rekorunu 3.30 ile kırdığı geçen haftada 2.3 milyar dolar gerileyerek 142.4 milyar dolar oldu.

        Merkez Bankası verilerine göre, 4 Kasım ile biten haftada 144.7 milyar dolar olan yurtiçinde yerleşiklerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları geçen hafta itibarıyla 142.4 milyar dolara geriledi.

        Lokal döviz mevduatı sahibi bireysel ve kurumsal yatırımcılar dolar/TL'nin 2.80'li seviyelerden darbe girişimi ile kısa süre içinde 3.0970'e yükselerek ilgili dönemdeki tarihi zirvesini test etmesi ile döviz portföylerinin önemli bir kısmını TL'ye çevirmişlerdi.

        Lokal yatırımcıların döviz satışları darbe girişimi ardından 22 Temmuz haftasında 8.7 milyar dolar ile 2005'in son haftasından beri açıklanan veri tarihinin en büyük düşüşünü göstermişti.

        Vatandaşların ABD seçimleri sonrasında dövizde satıcı olmaları, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybını sınırladı. Öyleki Türk Lirası diğer gelişmekte olan para birimleri arasında en fazla değer kaybedenler listesinde üst sıralardan uzaklaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ