Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları TMSF bünyesinde yer alan Telsim'den "zaman aşımı" açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde yer alan Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ, "Telsim'in abone alacaklarına ilişkin dosyaları sözleşmeli hukuk büroları tarafından takip edilmiş ve halen takip edilmektedir. Avukatlar tarafından işlem yapılan dosyaların zaman aşımına uğraması söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

        Açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde '10 yıl önce TMSF’ye devredilen Telsim tarafından borçlulara icra takibi mektupları gönderilmeye başlandığı belirtilerek, bu bildirimlere itibar edilmemesi zira bu borçların zaman aşımına uğradığı' şeklinde bir tüketici derneği başkanının beyanlarına yer verildiği hatırlatıldı.

        Telsim'in, operatörlük lisansının Vodafone'a devredildiği 24 Mayıs 2006 tarihinden itibaren geçmiş dönem GSM fatura alacaklarının tahsilatı amacıyla, sözleşmeli vekiller eliyle borçlulara ulaşarak gerek idari gerek icra takibi yoluyla fatura borçlarını tahsil ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu kapsamda, borçlular borçları ile ilgili itirazlarını icra dairelerine, ikamet ettikleri bölgenin tüketici hakem heyetlerine ve diğer yasal yollara müracaat edebilmektedir. Adli mercilerce verilen kararlar borçlunun lehine olduğunda dosya kapatılmaktadır. Telsim, devir tarihinden itibaren bu yana kamu borcuna mahsup etmek üzere çalışmalarını sürdürmekte olup bundan sonra da bu çalışmalar aynı şekilde devam edecektir. Telsim'in faaliyetleri daha evvel de basın yayın organlarında yer almış, bu faaliyetlerin bugün itibariyle yeniden gündeme getirilmesi ve işlemlerin 'hukuksuzmuş' gibi değerlendirilmesinin nedeni anlaşılamamıştır.

        Her ne kadar söz konusu haberlerde zaman aşımı hususundan bahsedilmekteyse de Telsim'in abone alacaklarına ilişkin dosyaları bu süreçte sözleşmeli hukuk büroları tarafından takip edilmiş ve halen takip edilmektedir. Avukatlar tarafından işlem yapılan dosyaların zaman aşımına uğraması söz konusu değildir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ