Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam “Mutlu Et Mutlu Ol Günü” dünyaya açıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding’in, her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembesi kutladığı “Mutlu Et Mutlu Ol” gününde bu yıl bir ilke imza attı. Yıldız Holding’in dünya genelindeki şirketleri ilk kez “Mutlu Et Mutlu Ol” gününe dahil oldu ve hediyelerle, kitaplarla çocukları sevindirdi.

        Ülker’in kurucusu merhum Sabri Ülker’in “Herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır” sözü bu kez tüm dünyadaki 50 bin Yıldız Holding çalışanında yankı buldu. İlk kez Ülker’in 70’inci kuruluş yılında kutlanan “Mutlu Et Mutlu Ol” günü, üçüncü yılında Yıldız Holding’in tüm şirketlerini kapsayan küresel bir sosyal sorumluluk projesine döndü. Her yıl, Kasım ayının üçüncü Perşembe günü kutlanan etkinlikte, bu yıl Amerika’dan Kazakistan’a Çin’den Nijerya’ya uzanan geniş bir coğrafyadaki çocuklara oyuncak ve kitap hediye edildi. Böylece, kurumsal sosyal sorumluluk stratejisinin merkezine çocukları koyan ve bugüne kadar farklı projelerle 2 milyonun üzerinde çocuğa dokunan Yıldız Holding, “Mutlu Et Mutlu Ol” gününde de çocukları mutlu etti.

        OYUNCAK VE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

        Bu yıl ilk defa Yıldız Holding’in yurtiçi ve yurtdışındaki tüm şirketlerinde kutlanan “Mutlu Et Mutlu Ol” günü kapsamında Türkiye’deki şirketlerde çalışanlar, çocukları ile birlikte evlerinden kullanılabilir oyuncakları ayırıp holdingdeki toplama merkezlerinde biriktirdi. Şirketler de çalışanlarının getirdiği her oyuncağa bir yeni oyuncak ekledi. Tüm çalışanların katılımıyla paketlenen oyuncaklar Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi aracılığı ile çocukları mutlu etmek üzere yola çıktı. Oyuncaklar, başta Irak ve Suriye’den göç eden çocuklar olmak üzere, Kızılay’ın belirlediği çocuklara dağıtıldı.

        HER ÜLKEDE FARKLI ŞEKİLDE KUTLANDI

        “Mutlu Et Mutlu Ol” günü, holdingin yurtdışı şirket ve fabrikalarında da benzer etkinliklerle kutlandı. Holding’in İngiltere’deki fabrikalarında çalışanlar kitap toplayıp çocuklara dağıttı. Suudi Arabistan’da çocuklara oyuncak dağıtıldı. Mısır ve Kuzey Afrika bölgesinde ise çocuk hastanelerine bağışlar yapıldı ve şirketlerde eğlenceler düzenlendi. Orta Asya’daki şirketlerde çalışanlar o gün işe çocuklarıyla birlikte gelip, keyifli bir gün yaşadı. Fransa’da çocuklar için oyuncaklar toplandı. New York’taki şirketler çocuklar için yeni kitap ve pijama toplama kampanyası gerçekleştirdi.

        “DEĞERLERİMİZDE MUTLU ETMEK VAR”

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Mutlu Et Mutlu Ol” günü ile ilgili olarak çalışanlara yazdığı mektupta, “Bizim özümüzde, değerlerimizde mutlu etmek var. Tam da bu yüzden bisküvi, çikolata ve şekerleme işimizi bir araya getirdiğimiz pladis'in ana fikri “her lokmada tüm dünyaya mutluluk vermek”. İşte her yıl kutladığımız bu gün, bu fikri gündelik hayata yansıtma fırsatı veriyor bize. Bu yıl, odağımızda yine çocuklar var. Şirketlerimizin bir kısmı çocuklarımıza oyuncak bağışlayacak, bir kısmı kitap hediye edecek. Bazı şirketlerimiz de, yardıma ihtiyacı olan çocuklara verecekleri farklı desteklerle onların mutluluğuna katkıda bulunacak.

        Biz, çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın, komşularımızın ve tabii ki içinde yaşadığımız toplumun mutlu olmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Ben hala yapılan küçük ve kıymetli iyiliklerin, alınan hediyelerin mutluluklara dönüşeceğine inananlardanım. Mutluluğun paylaştıkça arttığını düşünüyorum. Bu nedenle, gelin bu günü beraber kutlayalım, mutluluğumuzu olabildiğince yayalım diyorum. Sizi de 50 bin kişilik ailemizle beraber kutlamaya ve başkalarını mutlu etmeye davet ediyorum” dedi.

        “TOPLUMU MUTLU ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Yıldız Holding ajandasının her günü dolu. Ama ajandamızın Kasım ayı hanesinin üçüncü Perşembesinde ise özel bir çentik var. Dünyanın dört bir yanındaki 50 bin kişilik ailemize ait özel bir bayramın işareti. “Mutlu Et Mutlu Ol” günümüz, bizim ortak şenliğimiz. Ve bence bu şenliği çok hak ediyoruz. Çünkü geri kalan 364 gün, tüketicilerimizi, müşterilerimizi ve toplumu mutlu etmek için çalışıyoruz. Bugün de alın terimizi kutluyoruz. Bizler, “Her insanın mutlu bir çocukluk geçirme hakkı vardır” diyen bir kurucunun devamıyız. İşimizi geliştirirken, çalışanlarımızı, tüketicilerimizi ve toplumu mutlu etme amacımızı bugüne taşıdık. pladis “Her lokmada dünyaya mutluluk vaat ediyor.” Ülker “Mutluluk her yerde” diyerek, hayatın her alanında mutluluğu işaret ediyor. Bu yıl bu anlamlı günü çocuklara kutladık. Kimi çalışanlarımız evlerinden oyuncak getirdi, kimileri de kitap. Biz de şirket olarak üzerine yeni oyuncak ve kitaplar ekledik. Sonuçta ortaya, tüm çalışanlarımızın emek verdiği ve mutlu olduğu güzel bir proje çıktı, mutluyuz” diye konuştu.

        KAMPÜSLERDE ÖZEL ETKİNLİKLER

        Yıldız Holding, çocuklara oyuncak, kitap ve ürün dağıtmanın yanı sıra, merkez ofis ve fabrikalarında da “Mutlu Et, Mutlu Ol” gününü özel etkinliklerle kutladı. Yıldız Holding’in Çamlıca kampüsünde düzenlenen etkinliğe Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ali Ülker ile birlikte pladis CEO’su Cem Karakaş, pladis TR, MENA & CA CEO’su Mehmet Tütüncü, pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, Yıldız Holding Global Pazarlama Başkanı Lale Saral Develioğu, pladis Global İnsan Kaynakları Başkanı Erica Coretta, pladis Tedarik Zinciri Başkanı John Titmus, pladis İngiltere ve İrlanda Başkanı Jon Eggleton da katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ