Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nihat Zeybekci: Artık yerli olmak zorunda - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güneş ve rüzgar enerjisine gelecek 10 yılda 70 milyar dolar yatırım yapacağını belirterek, "İthal güneş ve rüzgar panellerine destek vermiyoruz, artık bitti. Güneş paneli ve rüzgar türbini kuracak olanlara diyoruz ki 'artık yerli olmak zorunda.' Yerli üretenlerden alacaksınız, o zaman destekliyoruz." ifadesini kullandı.

        Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulunun açılış törenine katıldı.

        Burada yaptığı konuşmada, ilçeye önceki yıllarda yaptıkları ziyarette, belediye ve hayırseverlerin imkanlarıyla yapımı belli bir seviyeye getirilen yüksekokulun hizmete açılması konusunda söz verdiklerini aktaran Zeybekci, çalışmaları sonucu bin 500 öğrenci kapasiteli okulun 108 öğrenciyle eğitim hayatına başladığını söyledi.

        Yerine getirmeyecekleri sözü vermediklerini, verdikleri sözleri de mutlaka yerine getirdiklerini ifade eden Zeybekci, okulun 6-7 bin nüfusa sahip ilçe merkezine büyük hareketlilik kazandıracağını belirtti.

        Okulda seçilen bölümlerin de çok isabetli olduğunu dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:

        "Alternatif Enerji Kaynakları ve Teknolojisi Bölümü muhteşem bir seçim oldu. Şu anda da yapılıyor, ama bu coğrafya önümüzdeki yıllarda jeotermal santrallerle, rüzgar türbinleriyle dolacak. Türkiye’de önümüzdeki 10 yılda sadece güneş ve rüzgar enerjisine 70 milyar dolar yatırım yapılacak. Yurt dışından ithal edilen güneş ve rüzgar panellerine destek vermiyoruz, artık bitti. Güneş paneli ve rüzgar türbini kuracak olanlara diyoruz ki 'artık yerli olmak zorunda.' Yerli üretenlerden alacaksınız, o zaman destekliyoruz. Yoksa milyarlarca dolar yine dışarıya gidecek, yok öyle kolaycılık. Bu okullardan yetişen yavrularımız, geleceğin Türkiye'sinin ihtiyaçlarına hitap eden çocuklarımız olacak."

        Türkiye’nin en uzun ömürlü insanlarının bu coğrafyada yaşadıklarını belirten Zeybekci, isabetli bir kararla okulda eğitim verilecek bölümlerden birisinin de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ