Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enerji tasarrufu yapmanın püf noktaları - İş-Yaşam Haberleri
        6

        Fırın kapağı her açıldığında yüzde 20 oranında ısı kaybı olması nedeniyle pişme süresinin sonuna kadar kapak açılmamalıdır.

        7

        Küçük fırın tercih edilmeli. Büyük fınnın yarı kapasiteyle kullanılması yerine küçük fınnın tam kapasiteyle kullanılması elektrik faturalarına olumlu yansır.

        8

        Mikrodalga fırınlarda pişirme süresi 2- 10 dakika, ısıtma ise 10- 30 saniyedir. Bu nedenle geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha az elektrik harcarlar. Az miktarda yiyeceklerin pişirilmesinde tercih edilmelidir.

        12

        Küçük bir not defterine (bilgisayar ve telefona da yazabilirsiniz) her türlü harcamalannızı detaylıca yazın...

        13

        bu defter tasarruf süresince harcamalannızı mantıklı bir açıdan görebileceğiniz kaynak olacak.

        14

        Harcamalarınızı kaydederken gruplandırmaya çalışın : Faturalar, yiyecek, eğlence , ekstra harcamalar gibi. Göreceksiniz en geç 2 ay sonra birçok gereksiz harcama kaleminden kurtulacaksınız.

        21

        Kredi kartı ödemelerinizi yani kredi kartınızın borcunu gerekli zaman dilimleri içinde ödemeniz önemli.

        22

        Eğer bu zaman dilimi içinde borcunuzu ödemezseniz kredi kartı borcunuz faiz işlenerek artmaya devam eder. Bu faizler; günlük, aylık, yıllık faizler olarak çeşitli şekillerde karşımıza çıkar.

        23

        Faizin borcunuza işlemesi demek; borcunuzun daha fazla artması demektir. Bu durumun önüne geçmek ve ödemeniz gereken miktara ekstra faizin binmemesi için mutlaka ödemelerinizi zamanında yapmalısmız.

        24

        Eğer ödemelerinizi zamanında yapamıyor veya ödemede zorlanıyorsanız, kart taksitlendirme sayesinde borcunuzu sorun yaşamadan daha rahat bir şekilde ödeyebüirsiniz. Bunun için de size belirli bir ödeme planı oluşturulacaktır .

        25

        Kredi kartı sayısmı azaltın, hatta mümkünse tek kredi kartı kullanmayı tercih edin. Bu sayede öncelikle harcamalarınızı kontrol altına almış olursunuz. Ayrıca daha fazla kart aidatı ödemek zorunda kalmaz ve birden fazla kartı takip etmekten kurtulmuş olur

        26

        Tüm bankacılık ve yatırım işlemlerinizde ve ayrıca fatura, vergi gibi kurum ödemelerinde internet bankacılığm ı tercih edin. Böylece yüksek işlem ücretleri ödemekten muafiyet sağlamış olursunuz.

        42

        Düzenli olarak filtrelerin değiştirilmesi ya da temizlenmesi, sistemin kontrol edilmesi ve fan kayışının ayarlanması yalnızca enerji tasarrufu sağlamaz .

        43

        Aynı zamanda verimliliği artırır ve klimanın ömrünü uzatır.

        44

        Evin güneş alan kısımlarının ağaçlarla gölgelenmesi, cam filmlerin soğutma yükünü azaltır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ