Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ahmet Arslan: Yıl sonunda 4 milyara varacak! - İş-Yaşam Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilişim Zirvesi 2016'da yaptığı konuşmada, bugün elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletme sayısının 622'ye, sektördeki yetkilendirme sayısının bin 9'a, yurt dışı internet çıkış kapasitesinin de 300 kat artarak bugün 6 bin gigabayta çıkmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

        Dünya genelindeki hedeflere değinen Arslan, 2023'te 5G abone sayısının 500 milyona, 4,5G abone sayısının 4 milyar 600 milyona, 3G abone sayısının ise 2 milyar 800 milyona yükselmesini beklediklerini, bugün itibarıyla dünyada kullanılan cep telefonlarının yüzde 56'sının, satılan telefonların ise yüzde 80'inin akıllı telefon olduğunu bildirdi.

        Dünyada akıllı telefon kullanıcı sayısının yıl sonunda yaklaşık 4 milyara varacağını, bu rakamın 2023 yılında 7 milyara ulaşmasını beklediklerini kaydeden Arslan, "Böyle olunca gelecek 7 yılda veri trafiğinin dünyada akıllı telefonlarla 10 kattan fazla artmasını bekliyoruz. Özellikle mobil veri trafiğinin de 50 kattan fazla artmasını bekliyoruz. Sosyal paylaşım sitelerindeki artışlar ise akıl almaz boyutlara doğru gidiyor." şeklinde konuştu.

        "DÜNYA İLE BU SEKTÖRÜ EŞ ZAMANLI BÜYÜTMEMİZ LAZIM"

        Ahmet Arslan, fiber altyapı trafiği ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım tarafından kendilerine verilen bir talimat olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar 88 bin kilometrelik fiber altyapıyı 278 bin kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

        Başbakan Yıldırım'ın bunun daha ekonomik kullanılması, atıl yatırım yapmamak için iş birliği yapılması, bütün bunların takip edilmesi, varsa mevcut altyapı kullanıcılarının buraya yönlendirilmesi ve yeni yatırım konusunda da talimatı olduğunu anımsatan Arslan, 2003'ten itibaren sektörün geleceğine inanıldığını, bu sayede bazı konularda dünyanın da önünde olunduğunu söyledi.

        Arslan, "Bu sektör dünyanın da, ülkemizin de geleceğini, insanımızın refahını değiştirebilecek bir sektör. Bu sektör büyük ve hızlı bir şekilde ilerleyen, büyümeye aday bir sektör. Bütün arkadaşlarımızla dünyayı anbean takip edip, dünya ile bu sektörü eş zamanlı büyütmemiz lazım. Biz bunu böyle bir talimat olarak algılıyoruz." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ