Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam QNB Finansbank'a 525 milyon dolarlık sendikasyon kredisi - İş-Yaşam Haberleri

        Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, QNB Finansbank, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan 525 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.

        Verilen bilgiye göre, 30 bankanın katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisi, 103,5 milyon dolar ve 397,6 milyon avro tutarlarındaki iki ayrı dilimden oluşuyor. 367 gün vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, dolar kısmı için Libor+ yüzde 1,10, avro kısmı için Euribor+ yüzde 1,00 olarak belirlendi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, küresel piyasalarda sert dalgalanmanın yaşandığı bugünlerde 525 milyon dolarlık kredinin Türkiye ekonomisine ve QNB Finansbank'a olan güvenin göstergesi olduğunu belirterek, "2015’te 26 bankanın katılımıyla sağladığımız kredi şu anda 30 bankanın katıldığı bir konsorsiyum tarafından sunuluyor. Bu da QNB Finansbank olarak uluslararası piyasalarda güvenilirliğimizi ifade ediyor." ifadelerini kullandı.

        Aras, 2016 yılı için Türk bankalarının sendikasyonlarını çevirme oranlarının ortalama yüzde 93 oranında gerçekleştiğini, QNB Finansbank'ın ise yüzde 105 ile sektör ortalamasının üzerinde olduğunu bildirerek, QNB'nin güçlü ağıyla dış ticaretin finansmanında çok daha etkin olacaklarını aktardı.

        Türkiye ekonomisine destek olmaya devam edeceklerini belirten Aras, "Türk finans sektöründe yükselen konumumuzun, dış ticaret sektörüne bir avantaj olarak yansıyacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ