Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan: Esnafı ilgilendiren ilginç bir çalışmamız var - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Binali Yıldırım ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi Lansmanı'nda" konuştu. Başbakan Yıldırım konuşmasında yeni bir çalışmanın müjdesini verdi ve yakında açıklayacaklarını ifade etti.

        Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

        * 80 bin KOBİ'ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağlamış oluyoruz. 2017 çok daha iyi olacak, hesaplarımızı buna göre yaptık.

        * Bu günlerde yaşadığımız küresel ekonomilerdeki hareketlilik petrolde kısıtlama konusnda yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları takip ediyoruz. Bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplayacağım.

        * Baştan beri söylediğim firmalarımız güçlüdür. Türkiye güçlü ekonomilere dayanıyor. Alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz.

        * Türkiye bugün yaşadığımız şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadık. 2013 Gezi Olayları'nda benzer bir süreç yaşadık, 15 Temmuz'da bir felaketten ülke döndü. Bu krizleri de atlattık.

        * Amerika seçimleri sonrasında dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız sakin olsun geçecek.

        *Amerika kaynaklarını içeride kullanmak istiyor. Bunun için söylemler ve eylemler içerisinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisini en az etkilenmesini sağlayacak tedbirler alacak.

        * Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor. Bekliyoruz. Bizim daha ilginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Esnafımızı, ticari hayatımızı ilgilendiren bir karar olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ