Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çocuklu anneye iş desteğinin şartları - İş-Yaşam Haberleri

        2015’ten beri devam Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 6 Mart 2015 tarihinde pilot iller olarak belirlenen ‘İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulanmaya başlayan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” başarıyla uygulanmaya devam ediliyor.

        İSTANBUL VE ANKARA DA PROJEYE DAHİL EDİLDİ

        0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınların çocuk bakımı dolayısıyla iş yaşamından kopmamasını hedefleyen ve bu doğrultuda annelerin, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 euro’ya kadar destek sağlanan projenin kapasamı 1 Aralık’tan itibaren genişletildi.

        İzmir, Bursa ve Antalya illerine ek olarak ‘İstanbul ve Ankara’ illeri de proje kapsamına dahil edildi.

        BAŞVURULAR NEREYE

        Ankara ve İstanbul için ön kayıtlar www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net internet adreslerinden; kesin kayıtlar ise 5 Aralık itibarıyla Ankara ve İstanbul’daki sosyal güvenlik il müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlandı.

        Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan annelere verilen 300 euro hibe 320 euro’ya; engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler veya sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 euro’luk ödeme 416 euro’ya çıkarıldı.

        Posta

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ