Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrupa Merkez Bankası'ndan yeni tahvil alım planı - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. Politika faizini yüzde 0, mevduat faizini yüzde -0,4, marjinal fonlama faizini ise yüzde 0,25 seviyelerinde tuttu.

        80 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında da değişikliğe gidilmedi; ancak önümüzdeki dönemde yapılacak değşiklikler açıklandı.

        Buna göre banka, varlık alım programını Nisan'dan Aralık'a kadar ayda 60 milyar euro olarak alacak, gerekirse süreyi ve miktarı daha da uzatacak.

        BloombergHT'ye konuşan Commerzbank Küresel Hisse Senedi Ekonomisti Peter Dixon, yatırımcılar için önemli olan konunun AMB'nin parasal genişleme programını 2017 yılında ne zaman daraltmaya başlayacağı ile ilgili vereceği sinyaller olduğunu söyledi.

        Daha önce planın Mart 2017'de tamamlanması öngörülüyordu. Piyasalar şimdi AMB Başkanı Mario Draghi'nin 16:30'da başlayacak basın toplantısında vereceği mesajları bekliyor.

        Kararın ardından euro dolar karşısında hızla yükselişe geçti. Açıklamadan önce 1,08 seviyelerinde seyreden parite 1,0870 seviyelerine kadar çıktı. Ancak daha sonra aynı hızla geriledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ