Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Defacto Başkan Yardımcısı İhsan Ateş: Dövizle kira sadece Türkiye'de var - İş-Yaşam Haberleri

        Türkhazır giyimsektörü içeride iflaslarla sarsılırken, birçok ünlü marka tarihe karışırken, yabancı hazır giyimciler ise ülkede tutunmanın yollarını ararken bazı Türk markaları ise yurtdışında başdöndüren bir hızla büyümeye devam ediyor. Bu markalardan biri de Defacto. Yurtdışındaki 100'üncü mağazasını Fas'ın Tanca kentinde açan Defacto'nun hedefi, önümüzdeki yıl neredeyse 2-3 günde bir yurtdışı mağaza açmayı hedefliyor. Şu anda 17 ülkede mağazaları bulunan Defacto'nun Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ateş, bu mağazalar arasında sadece Türkiye'de dövizle kira ödediklerine dikkat çekerek sektörün AVM yönetimlerinden TL'yle kira konusunda destek beklediğini söylüyor.

        Harita

        Defacto, 2017’de yurt dışında planladığı 70’in üzerindeki yeni mağazanın 15’ini ise Fas’ta açacak. 2017 yılında yurtiçi ve yurtdışında yapacağı 125 milyon TL yatırımla toplam mağaza sayısını 500’ün üzerine çıkaracak, 11 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yurt dışında büyüme stratejisi kapsamında öncelikli olarak MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) ve CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerine odaklanan şirket, Fas’taki mağaza sayısını da kısa süre içinde 5’e çıkarmış oldu.

        Defacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, "Tüm girdiğimiz pazarlarda satın alma fırsatlarına bakıyoruz" diyor

        "C&A OPERASYONU TAMAM, YURTDIŞINDA SATIN ALMA GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ, 2019'DABORSAYA AÇILIRIZ"

        Avrupalı ünlü moda markası C&A’nın Türkiye’deki mağazalarını devralma işleminde sona gelindiğini söyleyen İhsan Ateş, “Burada yaptığımız çalışmalarda 24 C&A mağazasının 16 tanesi Defacto oldu. 4 mağaza ile de değişim için son noktaya gelindi. Bir tek İstinye Park'ta şu ana kadar kirada anlaşamadık. Yurtdışında Romanya ve Sırbistan’da satın alma yapabiliriz. Bu alanda girişimlerimiz var. Templeton Fon ile borsaya açılmak için hisse satışı konusunda anlaşmıştık. 2018-2019 arasında borsaya açılmayı planlıyoruz” dedi.

        EN ÇOK CİRO BAĞDAT'TAN

        Defacto mağazalarının bulunduğu 17 ülke arasında en çok ciro yapan mağazanın Bağdatmağazasıolduğunu söyleyen İhsan Ateş, “Bir mağazanın cirosu 2-3 milyon lira arasında değişiyor” dedi.

        BATMAN'A İKİNCİ FABRİKA GELİYOR

        Türkiye'de 3 ayrı tesiste üretim yaptıklarına dikkat çekenİhsan Ateş, “4’üncü fabrika için çalışıyoruz. İstanbul, Sivas ve Batman’da fabrikalarımız var. 4’üncü fabrika için teşvikleri bekliyoruz. Batman’da 2’nci fabrika yatırımını hayata geçireceğiz. Bu alanda yaptığımız çalışmalar çok önemli. Daha çok kazak üretimine odaklanacağımız yeni yatırımı kısa sürede açıklayacağız” dedi.

        LOGO DEĞİŞTİ!

        Bu arada Tanca mağazasında dikkat çeken bir şey de Defacto'nun eski logosundaki iki üçgen, markanınönceki logosunda bulunan iki üçgen yelkenleri temsil ediyordu. Defacto'nun global atak ve değişen hedef kitlesiyle birlikte daha global bir marka kimliği için logosunda da bir değişikliğe gittiği göze çarpıyor. Yeni logoda ikiyelken artık yok.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        PARIS HILTON MU TÜRK CELEBRITY MI?

        Özellikleünlü isimlerle yaptığı reklam anlaşmalarıyla da sektörde dikkat çeken Defacto'nun başka ünlülerle de reklam anlaşması yapıp yapmayacağı sorusuna Ateş, "Görüşmeler yapıyoruz" yanıtını veriyor. Türk ünlülerin Defacto mağazalarının yoğunlukta olduğu pazarlarda yabancı ünlülerden çok daha ilgi çektiğinin altını çizen İhsan Ateş, 'Yine Paris Hilton gibi bir yabancı ünlü mü,yoksa Türk celebrity mi' sorusunun yanıtını da böylece bir anlamda vermiş oldu.

        Defacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş
        Defacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş

        İhsan Ateş: “Yurt dışı gelirlerinin ciro içindeki payını yüzde 20’ye çıkaracağız.”

        Global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen DeFacto CEO’su İhsan Ateş, yurt dışında 100’üncü mağazayı hizmete açmanın ve hedeflerine bir bir ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Tüm stratejilerini sürdürülebilir büyüme üzerine kurguladıklarını açıklayan Ateş, “Gelecek yıl yurtdışı gelirlerinin genel ciro içerisinde yüzde 20 paya sahip olmasını planlıyoruz. Orta vadede bu oranı daha da artıracağız” dedi.İhsan Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek yıl Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgeleri başta olmak üzere, var olduğumuz pazarlarda derinleşmeyi ve 20 yeni ülkeye girmeyi ve yurtdışında 70 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Kazakistan’daki dağıtım merkezimizin kapasitesini artıracağız. Kazakistan dışında Fas, Güney Irak, Mısır ve Rusya’da açılacak 4 yeni dağıtım merkezini de 2017 yatırım planımıza aldık.”

        2025 vizyonu çerçevesinde 10 yıllık stratejilerini de değerlendiren İhsan Ateş; “2025 yılında ciromuzu 11 milyar liraya çıkarmayı hedefliyoruz. 50 ülkede 1200’ün üzerinde mağazaya ulaşmayı ve 10 yıllık perspektifte 100’den fazla ülkede de e-ticaretle faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Sadece 2017 yılında e-ticaret platformları ve mağazalarımız aracılığıyla 2 milyar nüfusa ulaşma hedefimiz var. Fiziksel mağazamız olan her ülkede omnichannel’ı devreye sokmaya hazırlanıyoruz. Bu planlamada birinci sırada en çok mağazamız olan Kazakistan, ikinci sırada ise Fas yer alıyor. Şu anda Amazon üzerinden online satışlarımız artarak devam ediyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ