Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam A-101 hisse satışına hazırlanıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin en büyük market zinciri A101'in çoğunluk ortağı Turgut Aydın Holding'in şirkette hisse satışı için yetki verdiği iddia edildi.

        Bloomberg News'e konuşan kaynaklara göre, şu anda Turgut Aydın şirketin yüzde 80 hissesine sahip, geri kalan yüzde 20'lik pay ise TMSF'nin elinde. Kaynaklara göre, daha önce FETÖ ile ilişkili olduğu iddia edilen ancak ismi açıklanmayan işadamlarına ait olan hisseler15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredildi.

        REKLAM

        Satışın Turgut Aydın'ın yanı sıra TMSF hisselerini de kapsayabileceğini belirtenkaynaklar, aralarında özel sermaye fonlarının da bulunduğu yatırımcıların şirketle ilgilendiğini ve satışın bu yıl içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

        2008 yılında Zapsu ailesi başta olmak üzere bir grup yatırımcının girişimiyle kurulan A101ülkeçapında sahip olduğu 6.500 mağazayla Türkiye'nin en büyük marketi durumunda.

        2013 yılında şirketin yüzde 35 hissesinin Capital Group International'a satılması düşünülmüş, ancakfiyat konusunda yaşanan anlaşmazlık üzerine satış gerçekleşmemişti. O dönem şirketin değeri 900 milyon lira olarak hesaplanmıştı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul'da "FETÖ darbe girişimi soruşturması" kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla A101 markasıyla faaliyet gösteren Yeni Mağazacılık'a operasyon düzenlenmiş, Turgut Aydın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

        Business HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ