Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY, Halkbank ve Türk Telekom'un hisseleri güne yükselişle başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine bünyesinde bulunan bazı kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredilmesine karar verildi.

        Bu kapsamda THY'nin yüzde 49.12, Halkbank'ın yüzde 51.11 hissesinin özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Türkiye Varlık Fonu'na devrine karar verildiği belirtildi. Türk Telekom'un yüzde 6.68 oranındaki Hazine'ye ait hissesinin de TVF'ye aktarılmasına karar verildi.

        Varlık Fonu'na pay devri haberi sonrası söz konusu şirketlerin hisseleri ilk işlemlerde endekse paralel yüzde 1 civarı alıcılı açılırken; saat 1010 itibarıyla Halkbank yüzde 1.7 primle 11.95 liradan, THY yüzde 1.23 yükselişle 5.75 liradan, Türk Telekom yüzde 0.91 primle 5.55 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 1.12 yükselişte.

        REKLAM

        KAP'ta yer alan bilgiye göre, ödenmiş sermayesi 3.5 milyar lira olan Türk Telekom'da Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın yüzde 31.68 payı bulunuyor.

        Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, ödenmiş sermayesi 1.38 milyar lira olan THY'de yüzde 49.12; ödenmiş sermayesi 1.25 milyar lira olan Halkbank'ta ise yüzde 51.11 hissedar konumunda bulunuyor.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ