Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İstanbul trafiğine mobil asistanlı çözüm - İş-Yaşam Haberleri

        Trafik yoğunluğu ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili teknolojik sistemlerin gelişmesiyle birlikte İstanbul trafiğinde yolculuk planlaması dönemi başlıyor.

        Edinilen bilgiye göre, alternatif ulaşım olanakları sunmak ve şehir içi yolculukları planlamak için projelendirilen "Ulaşım Asistanı Mobil Uygulaması", yolculara İstanbul'daki ulaşım yöntemleri hakkında bilgi alabilme, alternatifleri arasından kendi tercihlerine göre en uygununu seçebilme, seyahatlerini planlayabilme ve takip edebilme imkanı sağlayacak.

        Taksi, servis ve toplu taşıma araçlarını hesaba katarak yolculuk planlaması yapılabilecek "mobil ulaşım asistanı" sistemi sayesinde vatandaşlar gidecekleri yere en kısa zamanda, hangi araçla ulaşabileceklerini görebilecek.

        REKLAM

        Yolculuklarını en kısa sürede yapmak isteyen İstanbullular bu uygulamayı kullanarak alternatif ulaşım sistemleriyle kendilerine sunulan zaman alternatiflere göre seyahatlerini planlayacak.

        TAKSİ CEPTEN ÇAĞRILACAK

        Sistem içinde bulunan taksi uygulaması sayesinde vatandaşlar bulundukları noktaya taksi çağırabilecek, ödemeyi mobil uygulama üzerinden kredi kartı veya diğer elektronik ödeme şekilleriyle yapabilecek. Sisteme entegre olacak taksiciler, müşteri aramak için şehir içinde boşa turlamak yerine merkezden yönlendirilerek kendilerini bekleyen müşteriye gidecek. Sistem sayesinde boş taksilerin trafikte dolaşarak yoğunluk yapmasının önüne geçilecek.

        Sisteme dahil olan taksileri kullanan vatandaşlar, yolculuğun sonunda aldığı hizmete de puan verebilecek. Yolculuktan memnun kalmaması ya da olumsuz bir durum yaşaması halinde vatandaş şikayette bulunabilecek. Takside eşya kaybetmesi halinde bildirimde bulunarak en kısa sürede taksiciye ulaşabilecek. İstanbul'da nisan ayına kadar 4 bin ticari taksiye mobil uygulamayla ilgili cihaz kurulacak.

        İki yıl içinde tamamen devreye alınması planlanan mobil ulaşım asistanı iOS ve Android yüklü cep telefonlarına indirilecek uygulamayla kullanılabilecek. Sistemi ayrıca bilgisayar üzerinden de kullanmak mümkün olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ