Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Palandöken'den KOSGEB kredisine ilişkin açıklama - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB'in 50 bin lira üst limitli sıfır faizli işletme kredisine yönelik başvuruların 20 Şubat 2017'ye kadar "sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" adresi üzerinden yapılabileceğini, 27 Şubat 2017'den itibaren de kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderileceğini belirtti.

        Palandöken, yazılı açıklamasında, geçen yıl aralıkta KOSGEB tarafından sağlanan 50 bin lira üst limitli sıfır faizli işletme kredisi için 244 bin 988 kişinin müracaat ettiğini ancak sadece 15 bin kişinin yararlandığını anımsattı.

        REKLAM

        KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı ve destekler konusunda yasaklı olmayan KOBİ'lere 50 bin lira üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği verileceğini hatırlatan Palandöken, daha önce müracaatta bulunan 230 bin KOBİ'nin tekrar başvuru yapmaları gerekmediğine işaret etti.

        Bunu birlik ve federasyonlara genelgeyle duyurduklarını aktaran Palandöken, "Ayrıca daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmeler (net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışanı bulunan) yeni başvuru yapabilecek. Başvurular 20 Şubat 2017 tarihine kadar 'sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr' adresi üzerinden yapılacak. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren de kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ