Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye için yatırımlarımıza 150 milyon lira ayıracağız - İş-Yaşam Haberleri

        Türk ilaç sektörünün önde gelen firmalarından Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, son 7 ayda 725 kişiye istihdam sağladıklarını ve 40 milyon lira yatırım yaptıklarını açıkladı. 2017 yılını yatırım ve istihdam yılı olarak ilan ettiklerini dile getiren Barut; iş sonuçları, yatırımları ve gelecek dönem hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

        Toplantıda konuşan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "Şirket olarak ülkemizin içinden geçtiği dönemin ve hassasiyetlerin farkındayız. Biz, yatırımın ve istihdamın gücüne inanan köklü bir şirketiz. En zor zamanların, daima ileriye bakarak ve Türkiye'ye daha fazla inanarak; inandığını daha fazla göstererek aşıldığını biliyoruz. Bu nedenle de 2017'de yatırımcı kimliğimizi her zamankinden daha çok öne çıkaracağız. Abdi İbrahim'in son 7 ayda ilave istihdam ettiği kişi sayısı 725'i buldu. İstihdam seferberliğinde yerimizi çok önceden almış olmanın kıvancı içindeyiz. 2017 yılı sonuna kadar bu sayıyı 400'e tamamlayarak toplamda 3 bin 500 kişiye ulaşmış olacağız" dedi.

        TÜRKİYE İÇİN YATIRIMLARIMIZA 150 MİLYON LİRA AYIRACAĞIZ

        Abdi İbrahim'in Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer aldığını belirten Nezih Barut, "Şirket olarak 2017'de yatırımcı kimliğimizi her zamankinden daha çok öne çıkaracağız. Hem sektörümüze hem iş dünyamıza örnek teşkil etmek istiyoruz. Abdi İbrahim'in 2017 yılı yatırım bütçesini belirledik. Buna göre; yeni yılda toplam 150 Milyon TL'lik yatırım yapacağız" diye konuştu.

        2017 yılının, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başlayacakları önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Nezih Barut, "2020 Vizyonu çerçevesinde belirlediğimiz 5 büyüme alanıyla ilgili yatırımlarımız sürecek. Mevcut ürünlerdeki liderliğimizi pekiştirmek, yeni ürünleri hizmete sunmak, farklı firmalar için yaptığımız üretimin hacmini artırmak, markamızı uluslararası pazarlarda daha da güçlendirmek ve 2020 Vizyonumuz doğrultusunda belirlediğimiz 1 Milyar dolar satış rakamına ulaşarak dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasında yer alma hedefine katkıda bulunacak yeni satın alma ve birleşme fırsatlarını değerlendirmek, 2017 gündemimizin öncelikli konuları arasında yer alacak. Kazakistan'daki üretim tesislerimizin hedeflerimiz doğrultusunda etkin bir verimlilikle çalışması, Cezayir'deki tesisimizde ve AbdiBio'da üretimin başlaması 2017'deki büyüme sonuçlarımızı pozitif etkileyecek gelişmeler olacak. Bu çalışmalarımız sonucunda, 2017'yi de tıpkı 2016 yılında olduğu gibi çift haneli büyüme rakamı ile tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

        İHRACATTA REKOR SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİK

        Barut, 2016 yılında Türkiye ilaç endüstrisinin geleceğinde de bugününü de çok önemli bir itici güç olarak gördükleri ihracatta önemli bir başarı kaydettiklerini belirterek, Abdi İbrahim'in 2016 yılında ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 92 gibi rekor bir artış gerçekleştiğini söyledi. 2016 yılında ihracat gelirlerinin 150 milyon liraya ulaştığını ifade edenNezih Barut, bugün itibari ile Türkiye dışında Kazakistan, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Portekiz ve Irak olmak üzere 8 ülkede kendi operasyonları bulunduğunu belirtti.

        REKLAM

        Nezih Barut, bununla birlikte, Kanada'dan İngiltere ve Almanya gibi Avrupa Birliği ülkelerine, Kuzey Afrika'dan Asya ülkelerine kadar 50 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini açıklaDI.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ