Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vergi borcunu kredi kartıyla ödeme sistemi gelişiyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ocak ayı verilerine göre; "Kamu-Vergi Ödemeleri" sektöründe kredi kartlarıyla 2,8 milyar liralık ödeme yapıldı. 2016 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 37 büyümeye denk gelen ödemelerin, toplam kredi kartı ödemeleri içindeki vergi ödemelerinin payı yüzde 5,1'den yüzde 6,3'e yükseldi.

        İnternetten yapılan kartlı ödemeler incelendiğinde kamu ve vergi ödemelerinin yüzde 55'inin internetten yapıldığı görülüyor. İnternetten en fazla ödeme yapılan sektör olan "Kamu-Vergi Ödemeleri" 1,6 milyar lirayı buluyor.

        KARA LİSTEDEN ÇIKIŞ UMUDU

        27 Ocak'ta Resmi gazete'de yayınlanan kanunla kart borcunu ödeyemediği için kara liste olarak anılan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi kayıtlarında yer alan milyonlarca kişi tekrar finansal sisteme dönebilecek.

        Yapılan düzenleme ile gecikmedeki borçların geciken kısmının altı ay içinde tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar bu kişilerin kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı başvurularında TBB Risk Merkezindeki olumsuz kayıtlarını dikkate almayabilecek.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ