Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Emekli promosyon ödemeleri nasıl olacak? - İş-Yaşam Haberleri

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile emeklilere promosyon ödemek üzere anlaşma yapılmıştı. Bankalar, SGK emekli maaşı ödemelerine aracılık ettikleri müşterilerine, müşterinin talebi ve SGK ile imzalanan protokoldeki şartlar dahilinde promosyon ödeyecekti.

        Emeklilerin, promosyon ödemeleri almaları için toplam 3 şart aranıyordu. Bunlardan biri de; promosyon alacakları bankadan kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açtırmalarıydı.

        Türkiye Bankalar Birliği birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; gündemde oldukça yer bulan değerlendirmelerin aksine, kredili mevduat hesabının negatif bakiye vermesi ve kredi kartının ödeme işlevi dışında kullanılması gibi bir zorunluluk aranmıyor.

        BİR DÜZENLEME YAPMAYACAĞIZ

        TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

        Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz, bunun dışında düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil.

        EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Promosyon ödemeleri 2017 Mart ayından itibaren bir takvim çerçevesinde yapılacaktır.

        EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAKTIR?

        Üç yıllık dönem için, aylık maaşı, 1000 TL’ye kadar olan emeklilere en az 300 TL; 1001-2000 TL aralığında olanlara en az 375 TL; ve 2000 TL üzerinde olanlara en az 450 TL ödenecektir.

        Ödemelerin üç yıllık tutarı peşin olarak yapılacaktır.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ