Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam CEO Carlos Ghosn istifasını verdi! - İş-Yaşam Haberleri

        Renault, Nissan ve Mitsubishi'den oluşan ittifakın başında bulunan CEO Carlos Ghosn, istifasını verdi.

        Nissan'ın yaptığı açıklamaya göre; Ghosn CEO'luğu Nissan'da 40 yıllık deneyime sahip Hiroto Saikawa'ya devretti. Görev değişimi Ghosn'un bu görevi ne zaman bırakabileceğine dair yıllardır süren spekülasyonları sona erdirecek.

        Otomotiv üreticileri Renault, Nissan ve Mitsubishi'den oluşan ittifakın başında bulunan ve Nissan'da 16 yıldır yürüttüğü CEO'luk görevini bırakan Ghosn; Nissan, Renault ve Mitsubishi'de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya devam edecek.

        Maliyetleri kısma konusundaki uzmanlığını ittifakın diğer iki üreticisi için kullanacak olan Ghosn, yıllarca zarar eden Nissan'ın kârlı bir şirket olmasına giden yolu açarak sektörün en tanınmış yöneticilerinden biri olmuştu.

        REKLAM

        Yatırımcılar, Ghosn'un bütün şirketlere yeterli zaman ayıramadığından endişe ediyorlardı. Uzmanlara göre görev değişimi Mitsubishi'nin geçen yıl Renault-Nissan ittifakına katılmasının ardından büyüyen üretim ölçeğinden yararlanarak maliyetlerin daha da azaltılmasını amaçlıyor. Maliyetlerde kısıntı, sürücüsüz araçlar dahil olmak üzere yeni teknolojilerin rekabetini çetin hale getirdiği bu dönemde ittifakın büyümesini kolaylaştıracak.

        Otomotiv danışmanlık şirketi Carnorama'nın yöneticisi Takeshi Miyao, değişikliği "Ghosn büyük ihtimalle ittifakın Nissan'a gereğinden fazla bağımlı kalmaması için şirketlerin tümünde kârlılığı artırma ve güçlendirmeye odaklanacak. İttifak toplamda 10 milyon araç üretiyor olsa da bunlardan üç milyonu kârlı değilse ittifakın devam etmesi mümkün olmaz" sözleriyle değerlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ