Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Trump ve Hazine Bakanı arasındaki dolar tartışması giderek büyüyor - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın kabinesi ile arasında başlıca üç görüş ayrılığı öne çıkıyor:

        1) Dolar

        2) Rusya

        3) Medya

        Medya konusundaki zıtlaşmaSavunma Bakanı James Mattis ile ve geniş resimde önemli olsa da nispeten piyasa için daha düşük hassasiyet taşıyor.

        Ancak dolar ve Rusya konusundaki görüş ayrılığının 2'si de tek kişi,ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den.

        MNUCHIN: GÜÇLÜ DOLAR GÜVEN İŞARETİ

        Mnuchin, daha önceki açıklamalarına benzer şekilde, "Güçlü dolar ABD ekonomisine güven işareti. Doların uzun vadeli yükselişi iyi bir şey" dedi.

        WSJ'ye konuşan Mnuchin,uzun vadeiçin dolardaki değerlenmenin iyi olduğunu ve doların uzun vadede yükselmesini beklediğini ancakkısa vadede güçlü para biriminin bazı iyi yönleri olduğu gibi iyi olmayan yönlerinin de bulunduğunu belirtti.

        REKLAM

        Mnuchin,“Doların seçimlerden beri önemli ölçüde yükselmesi, Trump yönetimi ve gelecek dört yılın ekonomik görünümüne ilişkin güven işaretidir” de dedi.

        TRUMP: DOLAR ÇOK GÜÇLÜ VE BU BİZİ ÖLDÜRÜYOR

        Trump ise "Dolar çok güçlü ve bu bizi öldürüyor." diyor. Mnuchin her ne kadar doların kısa vadede iyi olmayan yönlerinin bulunduğunu da kabul etse ve "güven işareti" dese de Trump bu konuda çok daha katı. Trump, başticaret danışmanı ile birlikte Almanya, Japonya ve Çin'i kur seviyeleriyle suçluyor.

        Mnuchin ayrıca Trump'ın Rusya'ya yönelik ılımlı tavrına karşın adaylığı sırasında yaptığı Senato konuşmasında"Rusya'ya yönelik yaptırımları uygulamaya kararlı mısın?" sorusuna "Yüzde 100 kararlıyım." şeklinde cevap vermişti.

        Mnuchin'in bu açıklamaları Trump'ın yönetim ekibindeki ilk görüş ayrılığı oldu.Daha sonra Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar nedeniyle istifa etmiş, ardından Çalışma Bakanı adayı Andrew Puzder da iş ve özel hayatına yönelik eleştiriler nedeniyle adaylıktan çekilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ