Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: İhracatçılara yüzde 100 kefalet sağlayacağız - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti sisteminin geliştirilerek esnaf ve ihracatçı için daha etkin hale getirildiğini belirtti. Şimşek ayrıca, kefalet yararlanıcılarından alınan komisyon ücretini sıfırlayacaklarını bildirdi.

        Başbakan Yardımcısı Şimşek, KOBİ'lere ihracatçılara ve finans kurumlarına kolaylık sağlamak amacıyla kredi garanti mekanizmasının yeniden yapılandırıldığını ve kefalet sisteminin kapsamının genişletildiğini ifade etti. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığının Kredi Garanti Kurumlarına aktarabileceği kaynağın azami limitinin 2 milyar liradan 25 milyar liraya çıkarıldığını hatırlatan Şimşek, yeni limit artışıyla 250 milyar liralık kefalet hacminin yaratılmasının beklendiğini kaydetti.

        Yeni düzenleme ile ayrıca, kefalet yararlanıcılarından alınan, binde 5 ile yüzde 1 arasında değişen, bazı kredilerde de yüzde 1'i geçen komisyon ücretinin sıfırlanacağını belirten Şimşek, bu şekilde esnafın katlandığı maliyetin azaltılmasının planlandığını söyledi.

        REKLAM

        Şimşek ""Yapacağımız yeni düzenleme ile diğer bankalar aracılığıyla da ihracatçılara yüzde 100'e kadar kefalet sağlanabilmesinin önünü açacağız. Ayrıca bankaların sermaye yeterlilik rasyolarının olumlu yönde etkilenmesi ve finansmana erişim problemleri çözülen KOBİ'lerin ve diğer KOBİ dışı önemli firmaların yatırımlarının artması ve böylece istihdam yaratılması beklenmektedir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ