Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan: KOSGEB 50 bin kredi başvurusu, herkese verilecek! İşte KOSGEB kredi detayları! - İş-Yaşam Haberleri

        AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, KOSGEB kredisine başvuran herkese kredi verileceğini açıkladı.

        Başbakan açıklamasında "KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor" dedi.

        AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, "KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağlamaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. KOSGEB kredilerini verme işlemi bugün başlıyor. Küçük işletmelere yaklaşık 11 milyar TL nakit kaynak sağlıyoruz. Gurbetçiler ya da yurt dışında yaşayanlar, Türkiye’de konut ya da işyeri almaları durumunda kendilerinden KDV alınmayacak. Bir referanduma gidiyoruz, diye her şeyi bırakıp işi gücü rafa kaldıramayız. Kalkınma projelerimiz devam ediyor. Her sözümüz gibi bu sözümüzü de tutuyoruz" açıklamalarında bulundu.

        Başbakan Binali Yıldırım, 460 bin 167 işletemeye bu krediyi verme kararı aldıklarını, kredi verme işlemlerinin de bugün başladığını söyledi.

        REKLAM

        KOSGEB gov.tr'den yapılan açıklamaya göre, Başabakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısının ardından sorgulama sayfasının aktif hale geçeceği bildirildirilmişti. Sistem henüz sorgulamaya açılmadı. KOSGEB kredisine başvuru yapanlar aynı zamanda SMS yoluyla da bilgilendirilecek.

        KOSGEB'TEN 461 BİN KOBİ'YEFAİZSİZ KREDİ

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), 50 bin liralık 2017 yılı "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" ödemeleri kapsamında 461 bin 167 KOBİ'ye kredi faiz desteği verildiğini bildirdi.

        Özlü, KOSGEB'in "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği"ne yapılan başvuruların değerlendirme sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

        Bakan Özlü, çoğunluğu esnaf ve sanatkar olmak üzere, mikro ve küçük ölçekli, yıllık net satış hasılatı 1 milyon 345 bin liranın altında olan işletmelerin, yıllık net satış hasılatına göre 20 bin lira ile 50 bin lira arasında kredi faiz desteğinden yararlanabileceklerini belirterek, "Yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda güvenlik kriterlerini geçemeyenler, mükerrer başvurular, tabela şirketleri, Bakanlar Kurulu kararıyla esnaf ve sanatkara kullandırılan sıfır faizli 30 bin lira krediden faydalananların başvuruları geçersiz sayıldı." ifadesini kullandı.

        Söz konusu krediden ağırlıklı olarak ihtiyaç sahibi mikro işletmelerin faydalanmasını öngördüklerine işaret eden Özlü, kredinin ilk 1 yılının geri ödemesiz olacağını, kalanının da 2 yıl içinde üçer aylık eşit taksitlerle ödeneceğini kaydetti.

        Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği ödemeleri kapsamında 15-20 gün içinde piyasaya yaklaşık 11 milyar lira sıcak para girişi olacağını belirten Özlü, "Kullandırılacak kredi için geçerli olacak 2,5 milyar lira faiz gideri KOSGEB tarafından bütçe içinden karşılanacak. Bu uygulamayla amacımız, büyüklüklerine göre ihtiyacı olan ve şartları sağlayan tüm işletmelerimizin bu krediden faydalanmasını sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

        KOBİ'LER SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENECEK?

        KOSGEB'in 2017 Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine hak kazanan işletmelerin, başvuru aşamasında sisteme girmiş oldukları e-posta adreslerine e-posta, cep telefon numaralarına da SMS olarak bilgi notu gönderilmeye başlandı.

        İşletmeler ayrıca başvuru yaptıkları "sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" web adresinden giriş yaparak başvuru sonuçlarını ve kullanabilecekleri kredi miktarını öğrenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ