Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Doğan Holding'in hisselerinde çöküş başladı - İş-Yaşam Haberleri

        25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ''Karargâh rahatsız'' başlık haber hakkında açılan soruşturmanın ardından haftaya kayıpla başlayan Doğan Holding hisselerindeki gerileme sürüyor.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün Pakistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Hürriyet'te yayınlanan habere tepki göstermesi sonrası Doğan Holding hisselerindeki kayıp yüzde 12'ye ulaştı.

        SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

        25 Şubat'ta Hande Fırat imzasıyla yayınlanan söz konusu haberde "TSK’yı yıprattığı düşünülen 7 konu" sıralanmıştı.

        Haberin ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

        REKLAM

        Savcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

        ''25 Şubat 2017 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan 'Karargâh Rahatsız' başlıklı haber içeriğinde bahsedilen karargâhın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanması olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştır.''

        Hafta sonu çıkan haberin ardından Doğan Holding hisseleri haftaya yüzde 5 civarında kayıplarla başlamıştı.

        "YAPILAN TERBİYESİZLİKTİR"

        Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Bunlar bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı haydi haydi rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğumuz konudan TSK'nın da rahatsız olmaması olmazdı. Biz bir vücudun uzvu gibiyiz. Burada yapılan terbiyesizlik, seviyesizliktir. Başlığı atmaya ne gazetenin yönetimi, patronaj kadrosu muktedir. Hukuki süreç neyse bazı adımlar atılmıştır. Bizler takipçisi olacağız. Devleti birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ