Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Lael Brainard: Faizler yakın zamanda gelebilir - İş-Yaşam Haberleri

        Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Lael Brainard, iyileşen küresel ekonomi hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma gerçekleştiren Brainard, bulutların artık dağılmakta olduğunun görüldüğünü belirtti.

        ABD'deki sağlam toparlanmanın Fed için faizleri "yakın bir zamanda" artırmanın uygun olacağı anlamına geldiğini söyleyerek, faizlerin Mart ayı gibi artırılabileceğine dair sinyaller veren Fed yetkilileri arasına katılan Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Lael Brainard, "Tam istihdama yaklaşıyoruz, enflasyon kademeli bir şekilde hedefimize doğru ilerliyor, dış büyüme daha sağlam ve görünüme dair riskler son zamanlarda denge seviyesine olabilecekleri kadar yakın. İlerlemenin devam edeceğini varsayarsak, ilave (parasal) gevşemeyi yakın dönemde kaldırarak kademeli bir yolda devam etmek uygun olabilir" dedi.

        Brainard kendisine küresel ekonomi iyileşene kadar herhangi bir faiz artışının ertelenmesi gerektiği görüşünü savunduran risklere işaret ederek, "Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca önemli bir dizgin olan dış ortam, son dönemlere göre şimdi daha tehlikesiz görünüyor" açıklamalarında bulundu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ