Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avrasya Tüneli ödemelerinde yenilikler! - İş-Yaşam Haberleri

        Avrasya Tüneli Bilgi Teknolojileri & Ücret Toplama Sistemleri Koordinatörü Murat Çalışırişçi, İstanbul'un trafik sorununu çözmeye yardımcı olan Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretleri ve ödeme koşulları hakkında bilgiler verdi.

        Yapılan açıklamada; tünelin resmi internet sitesi üzerinden yapılan ihlalli geçiş ödemelerinin ve girilen kart bilgilerinin güvenliği, Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenlik Standardı (PCI-DSS) denetiminden düzenli olarak geçtiği ve en üst seviye olan (PCI-DSS Level 1) lisansına sahip olduğu belirtilirken, tek kullanımlık SMS şifre doğrulaması ile kart sahibinin ve kartın güvenliğini maksimum seviyede tutan ve internet ortamında izinsiz kullanıma karşı koruyan 3D secure sistemi ile kredi kartı bilgilerinin doğruluğu kontrol edildiği bildirildi.

        İhlalli geçiş yapan kullanıcıların, web sitesi üzerinden ödemelerini kolaylıkla yapabileceklerini vurgulayan Avrasya Tüneli Bilgi Teknolojileri & Ücret Toplama Sistemleri Koordinatörü Murat Çalışırişçi, "Asseco SEE'nin çözümleri Avrasya Tünelinin, sahip olduğu yüksek teknoloji ve ileri mühendislik bütüncül yaklaşımıyla örtüşüyor. Bu konuda, web sitesini de son kullanıcıların hem sağlıklı bilgi alması hem de ihlalli geçiş ödemelerini kolaylıkla yapmaları için kullanıma sunuyoruz" dedi.

        REKLAM

        AVRASYA TÜNELİ PROJESİ ÖZELLİKLERİ

        İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi olarak bilinen Avrasya Tüneli'nin temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atıldı. Asya ve Avrupa yakalarını, Kennedy Caddesi’nde Kumkapı ile D-100 Karayolu’nda Koşuyolu mevkii güzergahında deniz tabanının altından bağlayan ve boğaz geçişine imkan sağlayan Avrasya Tüneli, toplam güzergah tünel ve bağlantı yolları ile 14,6 kilometre uzunluğunda projelendirildi.

        Marmaray'ın 1,2 kilometre kadar güneyinde inşa edilen Avrasya Tüneli, Marmaray tüp geçidinden sonra ikinci deniz altı tüneli olarak tarihe geçti.

        Tünel kazısını yapan ve ‘Yıldırım Bayezid’ adı verilen tünel açma makinesi (TBM); 33,3 kW/m2’lik kesici kafa gücü ile dünyada 1. sırada, 12 bar’lık tasarım basıncı ile 2. sırada ve 147,3 m2’lik kesici kafa alanı ile 6. sırada yer alıyor.

        AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

        Otomobil 16,60 TL

        Minibüs 24,90 TL

        AVRASYA TÜNELİ YASAKLI ARAÇLAR

        Güvenlik sebebiyle birçok aracın hizmetine kapalı olan Avrasya Tüneli yasaklı araçlar listesi şu şekilde: Bisiklet, motorsiklet, otobüs, kamyon, tır, çekici araç, ikiden fazla aksı bulunan araç, 5000 kg ağırlık sınırı, tehlikeli madde taşıyan araç, 2.8 metre yükseklik sınırı.

        AVRASYA TÜNELİ İHLALLİ GEÇİŞ ÖDEMELERİ

        Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş yapan araçların ödemeleri Avrasya Tüneli'nin resmi web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Burada araç plakası, TC kimlik bilgisi ya da vergi kimlik numarası ile sorgulama yapılarak, ödemeye başlanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ