Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakan Binali Yıldırım: Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederim, biz de tam onu diyorduk - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Binali Yıldırım, "Biz Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel anlattı. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor" dedi.

        Başbakan Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış törenine katıldı.Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

        İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU

        "Bugün bereketli bir gün. Memleket meselesi İzmir meselesi olunca zor şartlar da kolay olur. 26 kilometrelik bu otoyol, İstanbul-İzmir otoyolunu yaparken, İzmirlilere bir söz verdim. Bu otoyol sadece İstanbul'dan başlayıp İzmir'e gelmeyecek, aynı zamanda İzmir'den başlayacak. İstanbul'dan yola çıktık, İzmir'den de yola çıktık, Balıkesir'de buluşacağız. Osman Gazi, dünyanın 3. büyük köprüsü yapıldı. Bursa'ya kadar 85 kilometrelik otoyol bitti, onu da açacağız. Bu açılışını yaptığımız yok 3 gidiş, 3 geliş. 2 tane tünel var. Tünellerinin her birinin uzunluğu 1671 metre.

        REKLAM

        ULAŞTIRMA PROJELERİ

        15 yıllık AK Parti iktidarının ulaşımdaki özetini vereyim. Ben 2003'te göreve başladığımda 6 bin 100 kilometre 79 yılda bölünmüş yol yapılmış. Şimdi 25 bin 200 kilometre olmuş. Sıcak asfaltlı yollar 2002'ye kadar 8 bin 500 kilometre, şimdi 21 bin 300 kilometre. 15 yılda 350 kilometre, 79 yılda 50 kilometre tünel. Yol, su, iletişim konusuna çok önem verdik.

        Yollar insanların ortak mekanıdır, yollar insanların istikbale yolculuğudur. Türkiye geliştikçe ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine olan yolculuğu da emin adımlarla devam edecek. Amacımız yolları yaparken, şehirleri en kısa yoldan, en güvenli bir şekilde birbirine bağlamak. İstanbul-İzmir Otoyolu, Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Çanakkale, Aydın, Denizli'ye de yarıyor. Bu yol 2018'de bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika.

        16 NİSAN REFERANDUMU

        Biz Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel anlattı. Başbakan'la Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa ne olacak dedi. İşte bu sistem, bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. Onun da yorgunluğuna geldiğini düşünelim.Bu gelen sistemle artık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ