Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sabiha Gökçen terminali 25 bin metrekare büyüyecek - İş-Yaşam Haberleri

        Dört köprü ile mevcut terminalin kapasitesini yüzde 15 artırmak üzere ihaleye çıkmaya hazırlanan Sabiha gökçen Havalimanı inşaat alanı toplam 25 bin 554 metrekare olacak.

        Tek pist ile operasyon yapan havalimanının paralel pisti 2019'da açılacak. İnşaat çalışmaları süren paralel pist için havalimanı etrafındaki yol yer altına girecek. Bu amaçla yapılan tünellerden ilki tamamlandı. 3,500 metre uzunluğunda yapılacak piste, iki katlı Airbus A380 uçakları inebilecek.

        İhalesi gelecek ay yapılacak Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu bekleme alanları, satış noktaları ve ticari alanların yer alacağı ek inşaat ile terminaldeki yolcu kapasitesini ise yıllık 6 milyon artırması öngörülüyor.

        SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ NEDİR?

        Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı, temeli Şubat 1998 tarihinde atıldı. Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon USD'ye mal oldu.

        2015 yılında 28.108.738 yolcu, 219.158 uçak ve 50.868 ton kargo trafiğine ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkenin en işlek ikinci havalimanı olarak biliniyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ