Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan pes etmeyenlere ödül - İş-Yaşam Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, satın aldıkları hizmet ve ürünler nedeniyle uğradıkları zararı tazmin etmek için çaba harcayan 3 vatandaşı, “yılın tüketicileri” olarak seçti.

        Seçim Çakmak, Cengiz Kaçmaz ve Mustafa Rifaioğlu, hukuk mücadelesi verdi ve haklarını aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında belirlediği yılın bilinçli tüketicilerinin öyküleri şöyle:

        KAYBOLAN VALİZİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

        SEÇİM ÇAKMAK: Bir karayolu taşıma şirketiyle yaptığı yolculuk sırasında kaybolan valizinin ve eşyasının tazmini için tüketici hakem heyetine başvurdu. Karayolu taşıma firması, zararın tazmin edilmesini öngören hakem heyeti kararına itiraz etti. Konu tüketici mahkemesine taşındı. Mahkeme, karayolu firmasının itirazını reddederek, hakem heyeti kararını onadı. Tüketici, kaybolan valiz ve eşyasının bedelini ilgili firmadan aldı.

        REKLAM

        HABERSİZ YÜKLENEN ÜCRETLİ OYUNUNN BEDELİNİ ALDI

        CENGİZ KAÇMAZ: İnternet hattı üzerinden ücretli bir oyun programına bilgisi dışında yapılan aboneliğe karşı mücadele verdi. Telefon aboneliğini sağlayan firmanın oyun bedelini taksit halinde faturasına yansıtması üzerine tüketici hakem heyetine başvurdu. Tüketici hakem heyeti lehine karar verirken, karara karşı yapılan itiraz da tüketici mahkemesinden döndü. Kaçmaz, ilgili firmadan taksit tutarını yasal faiziyle birlikte geri aldı ve kalan ödemeleri iptal ettirdi.

        GECİKEN TESLİMAT, ÜCRETSİZ BUZDOLABI

        MUSTAFA RİFAİOĞLU: Bir firmadan satın aldığı buzdolabı öngörülen sürede teslim edilmedi. Yaşadığı mağduriyet nedeniyle başvuruda bulunduğu tüketici hakem heyetinden lehine karar çıktı. Beyaz eşya satıcısı firmadan ücret ödemeden üst bir model buzdolabı aldı.

        DENİZ ÇİÇEK/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ