Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Organik solucan gübresi üretimi ile dünyaya açıldı! - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Mermecilikle uğraşan ve merak ederek solucan gübresi işine giren Hasan Akçoban, seri üretime geçerek marka haline geldi.

        2

        Adana'da yer alan Akçoban, 100 bin solucandan yaklaşık 20 ton gübre ürettiklerini, yurt dışına bile solucan gübresi gönderdiklerini belirtti.

        3

        Hasan Akçoban, sebze ve meyvelerde üretimini artırdığını düşünerek, solucan güblerini ilk olarak mermer atölyesinin bahçesindeki sebzelerinde kullandı.

        4

        Solucan gübresi üretimine ilk olarak merak ederek başlayan Akçoban, üretimde başarı elde etti ve ürettiği gübreler çiftçilerden yoğun talep gördü.

        5

        Akçoban, hobi olarak başladığı solucan gübresi üretimini seri hale getirdi. Kozan'da uzun yıllar mermercilik sektörüyle uğraştığını belirten Akçoban, hobi olarak başladığı yeni mesleği hakkında şöyle konuştu:

        6

        Mermer atölyemin bahçesinde de taze sebze ve meyve yetiştirerek tamamen doğal ürünlerle besleniyorum.

        7

        Solucan gübresini daha önce duymuştum ve ürünlerin yetişmesinde, kalite ve üretimin artmasında oldukça verimli olduğu söyleniyordu.

        8

        Ben de solucan gübresi üretiminin nasıl olduğunu merak ettim. İlk olarak belirli bir miktar solucan gübresi ürettim ve bunu kendi sebze ve meyvelerimde denedim.

        9

        Solucan gübresinin ürünlerimde verimi ve kaliteyi artırdığını gördüm. Daha sonra çiftçi arkadaşlarım da bu gübreden istediler. Daha sonra üretimi artırdım ve bugün kurmuş olduğumuz tesisimizle solucan gübresi üretiminde marka haline geldik.