Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İstanbul kira fiyatları yüzde 25 geriledi - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul'daki kira oranlarını değerlendiren İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kira fiyatlarının İstanbul genelinde yüzde 25 gerilediğini belirtti.

        İstanbul'da çok sayıda kiralık daire bulunduğunu ifade ederek, Beşiktaş'ta geçen yıl 2 bin 500 lira olan bir daireyi, artık 2 bin ila 2 bin 200 lira arasında bulmanın mümkün olduğunu söyledi. Aşa, "Daha önce bin 200 lira olan evler, şu anda bin liraya kiralanabilirken, bin 100 lira olanlar 900 liraya indi. Zaten düşük fiyatlı olan kiralarda da yüzde 5-10 indirim oldu." dedi.

        ALICI DA SATICI DA BEKLEME POZİSYONUNDA

        Aşa, satılık ev fiyatlarıyla da ilgili bilgi verirken kiralamalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

        Fatih'te geçen yıl 2 bin liraya tutamadığın evi şu anda bin liraya tutuyorsun. Bu aynı şekilde birçok semtte geçerli. Bağdat Caddesi'nde 4 bin liraya tutamadığın evi, şu anda 3 bin liraya tutuyorsun. Ancak vatandaş çok daha lüks, çok daha yüksek bedelli evleri çok ucuza tutamıyor tabii ki... Neticede belli bir alt limit var. Hiçbir yerde 500-600 liraya ev yok. Olsa da uzak lokasyonlarda var. Ancak daha önce bin 200 lira olan evler, şu anda bin liraya kiralanabilirken, bin 100 lira olanlar 900 liraya indi. Zaten düşük fiyatlı olan kiralarda da yüzde 5-10 indirim oldu.

        Satılık ev fiyatlarında da ciddi bir gevşeme görüldüğünü belirten Aşa, "En azından şu anda daha ciddi pazarlıklar yapılıyor. Çünkü talep yok, çok fazla satış yapılmıyor. Alıcı da, satıcı da bekleme pozisyonuna girmiş. Birçok müteahhit firmada çok ciddi pazarlıklar dönüyor. Gerçek alımların lanse edilen fiyatlardan değil, daha düşük bedelli fiyatlardan olduğunu duyuyoruz.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ