Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? (22.03.17) - Döviz Haberleri

        Dün son üç haftanın en düşük seviyesini görerek 3.60 TL'nin altına inen dolar kuru bu sabah ise güne 3.6380 TL'den başladı.

        Kapalıçarşı'da 3,6360 liradan alınan dolar 3,6380 liradan satılırken, 3.90 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 3.9320 lira olarak belirlendi.

        Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3.5930 lira, euronun satış fiyatı ise 3.8870 lira olmuştu.

        ABD Başkanı Trump'ın seçim vaatlerinden olan vergi indirimlerini hayata geçirmekte zorlanacağı endişesiyle yatırımcılar riskten kaçmaya başladı. Reuters'a konuşan bir bankacı, ABD'de Trump'ın vergi uygulamalarının gecikeceği düşüncesi ile piyasalara satış geldi. TL tarafında da bu gelişmeler izleniyor. Dün Fed'in güvercin faiz artırımı ve bu yıl toplamda üç artırım yapacağı beklentisi ile TCMB'nin adımlarının TL açısından ideal bir ortam oluşturmasıyla değer

        kazancı gördük. TL de onun da tepkisini görüyoruz. Ama genel olarak dolar hala zayıf, TL'de diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine benzer bir hareket söz konusu" dedi.

        REKLAM

        Merkez Bankası'nın (TCMB) fonlama maliyetini yüzde 11.30 ile beş yılın yeni zirvesinde tutması da TL'yi destekleyen bir unsur olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

        TCMB para politikasında ana fonlama enstrümanı olarak kullanılmaya başlanan geç likidite penceresi faizini geçen hafta Perşembe günü 75 baz puan artırması sonrası bu artışı likidite adımlarıyla fonlama maliyetine yaklaşık 50 baz puan yükseliş olarak yansıttı.

        Dün Şubat sonundan beri ilk kez 3.5890'a kadar gerileyen dolar saat 17.56'da ise 3.6017/3.6037 seviyesindeydi.

        BORSADAKİ BEKLENTİLER

        Integral Menkul Değerler tarafından yayınlanan raporda şu ifadeler kullanıldı:

        "Dün ABD endekslerinde sert satışların yaşandığını gördük. ABD piyasalarındaki baskının ilerleyen günlerde devam etmesi global piyasalar içinde bir stres oluşturur. Dün Avrupa piyasalarında bu satış baskısı hissedilirken, bugünde negatif bölgelerde açması bekleniyor. Endekste dün başlayan baskının bu sabah açılışta devam etmesi beklenebilir. 91 bin 600 direncini geçemeyen endekste bugün 89 bin 500 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir. Kritik nokta 88 bin 800 seviyesinde bulunuyor. Şimdilik geçici bir kar satışı olarak izleyeceğiz.

        Endeksin yükselişini sürdürmesi için 91 bin 600 seviyesini geçmesi gerekli. Bu seviyenin geçilememesi durumunda endekste tekrar 90 bin bölgesine doğru satış baskısı görülebilir. Kritik destek bölgemiz 88 bin 800 olmaya devam ediyor. Bu seviye üzerinde dalgalanmalar sürdüğü sürece endeksin yukarı gitme potansiyeli de devam edebilir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ