Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Silk&Cashmere'in yüzde 100 hissesi Zamanpur Ailesi'ne geçiyor - İş-Yaşam Haberleri

        Rekabet Kurulu'nda öğle saatlerinde "Fabeks'in yüzde 25,64'ünü temsil eden paylarının Ayşen Zamanpur tarafından devralınması ve Fabeks'in tam kontrolünün Zamanpur Ailesine geçmesi işlemi" şeklinde bir duyuru yapıldı.

        Söz konusu duyuru ile ilgili olarak haberturk.com'a bilgi veren Ayşen Zamanpur, 5 yıl önce Dubai'li Eastgate Capital Group'a yüzde 49.85 oranında hisse satışı yaparak ortak olduklarını hatırlattı. Ortaklığın 5 sene olarak öngörüldüğünü belirten Zamanpur, şunları söyledi:

        "Biz yaklaşık 2.5 sene önce bir sermaye artırımına gitmiştik. Ortağımız o sermaye artırımına katılmadı. Dolayısıyla payları yüzde 25.64'e geriledi. Biz de şimdi o payları geri almak için Rekabet Kurulu'na başvurduk. Rekabet Kurulu'nun onay sürecinin ardından yeniden yüzde 100 Türk sermayesi ile yola devam edeceğiz"

        REKLAM

        Zamanpur, yabancı ortakları ile 5 sene boyunca güzel bir çalışma yaptıklarını ve sürenin dolması ile de dostça yollarını ayırdıklarını ifade etti.

        Zamanpur, şirketin artık ikinci kuşağa emanet olduğunu ve onların da büyük bir heyecanla yola koyulduklarını dile getirdi.

        "YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞİZ"

        Öte yandan şirketin Yönetim Kurulu üyesi Ferhat Zamanpur da yaptıkları ortaklığın kendilerine büyük faydaları olduğunu ve markayı evrensel kriterler açısından değerlendirebildiklerini belirtti. Yabancı ortakla kendi yetkinliklerini çok daha iyi görebildiklerini kaydeden Zamanpur, "yaşadığımız süreç hem heyecan verici, hem de çok verimli oldu. Bundan yolumuza daha da güçlü şekilde devam edeceğiz" dedi.

        Ayşen Zamanpur ve Ferhat Zamanpur

        1992 yılında kurulan Silk&Cashmere'de sadece saf ipek, saf kaşmir ve onların karışımı ürünler satılıyor. Ürünler 26 ülkede 200 satış noktasında kendisine yer buluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ